Back to the Future met Nest meets hue

Back to the Future met Nest meets hue

2015 is net begonnen en we kunnen de balans opmaken: wat is waar geworden van de vooruitziende blik van de makers van Back to the Future? Nest, die slimme thermostaat, stuurt dan nog net niet je rehydrator aan om je pizza klaar te zappen zodra je je huis binnenstapt, maar met de integratie die we bouwden voor Philips hue voelt 2015 toch behoorlijk als… 2015.

Consumer Electronics Show (CES)

Back to the Future beloofde ons een geautomatiseerd huis vol domotica. Zo’n huis dat weet dat je aanwezig bent en wat je nodig hebt. Het is niet meer alleen sci-fi. Philips hue en Nest zijn van die Internet of Things producten die dat al weten en gecombineerd maken ze je leven nóg makkelijker. Tijdens de persdag van de CES 5 januari in Las Vegas, kondigden Philips hue en Nest een integratie aan tussen hun beider (hihi beider) producten.

Nest meets hue

Toegegeven, Marty zal het 21 oktober best jammer vinden dat hij niet op een hoverboard thuiskomt. Maar thuis is gelukkig wel smart. Dankzij Nest weet je huis namelijk dat je binnen bent, wat er gebeurt en wanneer en hoe je iets nodig hebt. De integratie die wij bouwden voor Philips hue maakt dit allemaal nog gebruiksvriendelijker, het haalt het meeste uit beide producten. Voor deze integratie hebben we nu twee use cases live gezet, maar we weten dat er nog veel meer use cases te bedenken zijn voor Nest meets hue. Dus dit is een to be continued. Beloofd.

Leave home worry-free

Je Nest thermostaat weet of je thuis bent: of je hebt handmatig aangegeven dat je weg bent of de ingebouwde presence sensor heeft al een tijdje geen beweging of geluid waargenomen. Onze Philips hue integratie maakt gebruik van deze informatie. Wanneer je thermostaat doorgeeft dat je niet meer aanwezig bent, gaan je hue lampen uit. Zo bespaar je energie en hoef je er zelf niet meer aan te denken. Wanneer je langere tijd weg bent gaat de anti-inbraak modus aan. Hue en Nest zorgen er samen voor dat het lijkt alsof er iemand thuis is door je hue lampen aan en uit te zetten.

Protect light

Nest Protect geeft met geluid aan wanneer en waar er een gevaarlijke situatie in je huis plaatsvindt. Onze integratie met Philips hue vult dat aan door je hue lampen geel te laten knipperen wanneer dat zo is. Wat nog gaver is, is Philips’ onderzoek naar kleur. Ze hebben ontdekt dat in situaties waarin je zicht belemmerd wordt, je het meeste kan zien in rood licht. Dat is wel zo handig wanneer je huis in brand staat en je je weg moet vinden door al de rook. Dat is waarom je hue lampen op rood gaan, rood knipperen en rood blijven, wanneer je Nest een brandalarm afgeeft.

Techniek

Voor Philips hue bouwden wij al eerder een remote API. Dit houdt in dat je je lampen niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis kunt bedienen. De integratie die we bouwden met Nest is een van de eerste 3rd party implementaties hiervan. Toegang tot onze remote API vind je hier. Ook Nest stelde haar API open voor 3rd party apps. De Nest API geeft onder andere toegang tot thuis en afwezig statussen en rook en koolmonoxide alerts. Dit zijn handige tools om use cases te bedenken en integraties te bouwen. Door allebei de APIs te gebruiken konden we de hue lampen gebruiksvriendelijk integreren met Nest.

Heb je hue? Heb je Nest? Integreren maar!

Wat hoor ik nou? Heb je één van beide niet? Tijd voor dat verlate Sinterklaaskadootje!