Nóg meer awards...

HEMA-app, Rijksmuseum-websites, Mibo en App Beat in de prijzen bij Dutch Interactive Awards en European Design Awards 😎

Nóg meer awards...

Waren we net bijgekomen van het winnen van een 'Oscar van het internet' voor de Van Gogh Museum-website, stromen de volgende prijzen alweer binnen. 🤯

Een paar weken geleden was het raak bij Dutch Interactive Awards, de prijzen voor het beste digitale werk van Nederlandse makers. De HEMA-app won een gouden DIA in de categorie 'e-commerce'. 🥇 Daarbij loofde de jury de hoge kwaliteit en de innovatieve technologie.

De jury deelt de gouden beoordeling uit aan een technisch hoogstaande case waarin met innovatieve nieuwe technologie werd gewerkt. Het resultaat mag er zijn en is meer ‘on par’ gebracht met wat de klant gewend is van de grote wereldwijde platformen. Dit zijn prachtige stappen voor een zeer sterk merk.

En onze eigen venture Mibo sleepte zowel een gouden DIA binnen in de categorie  'nieuwe interfaces' als een zilveren in de categorie 'tools'! 🥇🥈 De jury prees hoe de tool inspeelt op de tijdgeest en met een klein team al zoveel resultaat heeft geboekt.

Wie een echte nieuwe interface zoekt, vindt er één in Mibo. De makers spelen met de oplossing in op een enorme marktbehoefte. Er zijn veel zaken ingebouwd die ware interactie triggeren. Deze gouden case vertaalt technologie naar iets menselijks en zorgt voor een verandering op lange termijn.

En:

De tool speelt zeer goed in op de tijdsgeest. In korte tijd is met een klein team resultaat geboekt en met mond-tot-mondreclame voor groei gezorgd. De tijd is rijp voor een wereldwijde aanpak en concurrentiestrijd.

Met deze drie prijzen was Q42 dit jaar één van de twee internetbureaus met de meeste Dutch Interactive Awards. 💪

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, werd de nieuwe Rijksmuseum-website eergisteren onderscheiden met een gouden European Design Award, de prijs voor het beste grafische en digitale design van Europa, waarbij er ook veel aandacht is voor innovatie. 🥇 De virtuele tour door het museum, gemaakt met onze ultra-res storytellingtool Micrio, won daarnaast een bronzen EDA. 🥉 Beide websites maakten we met onze vrienden van designbureau Fabrique.

En met onze vrienden van designbureau Morrow wonnen we een zilveren European Design Award, in de categorie 'unrealised project'. 🥈 Die ging naar een prototype van App Beat, een app waarmee je samen heel eenvoudig muziek kunt maken, en die ontstond tijdens onze jaarlijkse hackathon w00tcamp.

Dansende developers tijdens de demo's van een hackathon bij internetbureau Q42
De demo van App Beat tijdens w00tcamp 2019

Kortom: tijd dat corona voorbij is, zodat we deze prijzenregen samen kunnen vieren! 🥳


Wil jij ook een prijswinnende website of app? Neem even contact op met Martin: martin@q42.nl. 🤓