Onze 1002e Homey op Facebook

Onze 1002e Homey op Facebook

Slecht verhaal, met een episch einde. Zo zou je onze 1000e like actie op Facebook wel kunnen omschrijven. We liepen blauw aan in afwachting van onze enige echte 1000e liker. Maar toen besloot Facebook die niet te laten zien. Ok, ok, dan de 1001e. Ook niet. Je snapt het, de spanning was hier om te snijden.

Het werd de…

…1002e liker. En dat was Emile. Alhoewel… We zagen z’n unlike-like wel. Maar we houden wel van een beetje slim hacken. Hij was na 999 de eerst zichtbare liker en dus onze chosen one voor een rondleiding, Mario Kart, glijbaan, een geheimpje en natuurlijk een kleinigheidje.

Internet of Things

De dag van de langverwachte rondleiding waren we nieuwsgierig wie Emile zou zijn. Een neefje van het vriendje van de tante van Taco? Het broertje van de klimbuddy van Remco? De vader van Jeroen? Of de man van de zus van onze vaste PostNL bezorger? Nee, deze blogpost over een doodgewone Facebook rondleiding, werd opeens een Internet of Things blogpost. Onze 1002e liker bleek namelijk de maker van Homey. De rondleiding veranderde dus al snel in een demo van het slimme (nog te produceren) Kickstarter butlertje. Hoe bedoel je scoop? “Ja, ja. Glijbaan hier. Mario Kart daar. Heb je het geheim al gevonden? Wil je een cadeautje? De Hitchhiker’s Guide nooit uitgelezen? Nou ja! Ok, mogen we nu Homey zien?!”

Homey

Homey laat je huis doen wat je nodig hebt en was tijdens deze demo een Britse butler. Althans, zo klonk hij. En wie wil dat nou niet als je tegen je huis zit te praten? Homey is ook mooi. Je hoeft hem niet in je meterkast te verstoppen, want midden op je salontafel steelt hij de show. “Homey, what’s the weather tomorrow?”, “Tomorrow it’s seven degrees, sunny”. Hey maar, “Homey, turn the lights to green” en onze Philips hue lampen gingen op groen. Misschien nog wel nuttiger: “Homey, tell me a Chuck Norris joke…”.

Mede-nerd Emile is vooral heel blij met z’n flow editor waarin je alles met elkaar kunt connecten. Het gaat verder dan IFTTT, want je kunt met triggers, condities en acties zoveel stappen als je wilt aan elkaar knopen. Er is alleen (nóg) geen else. Homey gebruikt trouwens dezelfde API als ‘OK, Google’ en die wordt beter hoe meer het gebruikt wordt…

En zo werd een verrassing voor de 1002e liker ook een verrassing voor Q, want wij hebben hem natuurlijk gelijk besteld. De developers edition. De jouwe kun je hier bestellen.