w00tcamp de resultaten: ronde drie
Het was volle bak bij w00tcamp 2015 en we hebben je dus nog steeds niet alle resultaten laten zien. Bij deze: de volgende vier van team Traquencer, Meer.0, Magic Foosball Table en Kakparaplu.
Traquencer
Sjoerd, Martin, Kars, Elaine, Sander van Blendle en Martijn van Elastic wilden GitHub voor muziek maken: een plek waar je muziek kunt maken, vinden, remixen en van elkaar kunt leren. Met een audio sequencer die stiekem toch een (fast/scream/impulse) tracker blijkt te zijn. Dus heeft team Traquencer de eerste traquencer uitgevonden. Toevallig. Wat hadden ze al af? Een editor met samples. Wat voegden ze toe? Een synthesizer sound generator module unit voor vette zaagtanden en Sjoerd-herrie™. Tracker-keyboard support voor auto-step insertion van samples op verschillende toonhoogtes, zodat je kunt bassdrum/hihatten met je toetsenbord. En een serverplatform om songs mee te delen en remixen, zoals alleen Kars dat in een paar uur kan bouwen. En nu gaan ze de wereld veroveren, een hoop kids blij maken en infinite moneyz ontvangen om een geldpakhuis mee te vullen en er dan lekker duck-style in te zwemmen. Zo.
Meer.0
Het concept van Benjamin, Tomas en Bram was helder. De wens aanwezig. De uitwerking bleek minder triviaal. Meer.0 is een app die alle telefoons op een feestje transformeert tot één grote speaker. Want als je ergens bent en niemand heeft een dikke speaker bij zich, waarom zouden alle telefoons dan niet samen een hoop herrie kunnen maken?
Omdat syncen van audio bijzonder ingewikkeld blijkt.
Twee dagen heeft team Meer.0 geprobeerd om het syncing issue op te lossen. En dat is gelukt… In één bepaalde testopstelling. Daar werkte het, maar zodra je daar ook maar iets van afweek (muziek met een andere bitrate streamen bijvoorbeeld), ging de syncing niet soepel meer. Dus wat hebben ze bewezen? Het is mogelijk om muziek, offline, op meerdere devices in-sync af te spelen. Maar het zou niet uit mogen maken wat voor bron je gebruikt: mp3 of aac, 128k of 320k… Er waren zeker eureka-momentjes, maar de app moet nog even gehufterprooft voordat het in de App Store kan.
Magic Foosball Table
Niels, Daan en Matthijs van Unitid; Frank en Timo van de VPRO en Mark van Fabrique begonnen vrijdag bij nul, het enige wat er stond was de voetbaltafel. Team Magic Foosball Table ging dus eerst snel naar de Mediamarkt om een 55" TV te scoren, schroefde de tafel uit elkaar en sloot de nieuwe TV aan. Hoppa, het paste! Erop spelen is een toch wel unieke ervaring te noemen: de bewegende beelden die op je afkomen, het geluid en de animaties als je gescoord hebt, het rood of blauw kleuren van het veld als je scoort en de zenuwslopende Frenzy Mode als je drie keer achter elkaar gescoord hebt. Ook wordt de positie van de bal gemeten met een Kinect camera en het spoor waar de bal gerold heeft getoond. De originele knoppen van de tafel zijn gebruikt om het extra af te maken en alle techniek is netjes weggewerkt. De tafel staat bij Unitid, mocht je je niet in kunnen houden. Snappen we. Oh, er horen trouwens ook twee apps bij: een scheidsrechter app en een Cardboard app zodat je ‘op het speelveld’ kunt staan om mee te kijken.
Kakparaplu
Korjan, Jasper en Kamil wilden tijdens w00tcamp de adblocker voor content maken. Zij bouwden daarom: de kakparaplu Chrome extension. Alsjeblieft. Kakparaplu?! Ja, precies dat. Een paraplu voor alle poep op het internet. Soms lees je bijvoorbeeld Nu.nl en vraag je jezelf af waarom deze content het internet weer een stukje verder mag bevuilen. Mocht je tot de conclusie komen dat het vaak dezelfde auteur is, die jouw internet verbullshit, dan zet de Kakparaplu dat in het vervolg voor je uit. En nu gaat team Kakparaplu zich herbezinnen op de route naar world domination en een schoner internet. It’s a dirty job, but somebody’s gotta do it.
Zo, dat waren er weer vier. Houd ons in de gaten, want binnenkort posten we de allerlaatste ‘resultaten’-blogpost van w00tcamp 2015. Tenzij je ons kakparapluut natuurlijk.