0h n0! Een nieuw spel van Q42

0h n0! Een nieuw spel van Q42

0h h1! Martin bouwde 0h n0, de opvolger van 0h h1. Nog zo’n simpel logisch denkspelletje voor web, iOS, Android en Windows Phone. Nog zo’n klein cadeautje voor puzzelfans. Alsjeblieft, we hopen dat je het leuk vindt. Warning: het is weer net zo verslavend. Gister ging die live en dat hebben we geweten! 0h h3ll y3s.

In den beginne...

...was daar 0h h1, maar voor dat beginne, was het idee voor 0h n0 er al. Martin bedacht 0h n0 namelijk voor 0h h1, maar wat bleek: een Japanner had het al bedacht. Hij noemde het: Kuromasu. Martin noemde het: een kakdag. En dat is een understatement. Rahul wilde toen wel weten hoe je technisch een level van zo’n logisch denkspelletje genereert. Martin kon daar wel wat over vertellen en zo is 0h h1 ontstaan. 0h h1 bleek - redelijk onverwachts - zo succesvol, dat het zonde was 0h n0 te laten liggen. En daarom is het nu toch af. 0h y3s. Martin’s regels zijn toch heel subtiel anders en dat maakt de game mega veel toffer. Vinden wij. Wat jullie?

Cordova

Hadden we al gezegd dat 0h h1 lichtelijk verslavend schijnt te zijn? Dan willen we nu even toevoegen dat 0h n0 dat misschien nog ietsje meer is. Met Cordova bouwde Martin namelijk achievements, experience points en een leaderboard in. En dat werkt via Game Center voor iOS en Google Play Services voor Android. Windows Phoners hoeven niet te treuren, want de time trial is voor iedereen. Vooral het leaderboard werkt erg verslavend. Je kunt namelijk goed zien wat de tijden en scores van je vrienden en spelers wereldwijd zijn. Leg je telefoon dan nog maar neer. Of probeer je het tóch nog een keer? De Q’ers op wintersport hebben in ieder geval hun snowboards weggelegd en zijn al hard aan het crunchen op betere scores en tijden. Ja, we zien jullie. Een ritje op de berg kan je je positie kosten. Just saying.

Online madness

En toen ging die live en het ging los. De precieze cijfers van iOS en Android kunnen we nog niet zien, maar op web komt het aantal real time spelers sinds gister niet onder de 300. Wh00t! Vanochtend stond het op de frontpage van Hacker News, het wordt al vergeleken met Mijnenveger en als je het te lastig vindt: er is ook al een solver gebouwd. Iets met geen gras en groeien. Ondertussen staat 0h h1 tussen de showcases van open source games op GitHub. Vlakbij 2048! Geekgasm. Maar de source van 0h n0 is natuurlijk ook open en die vind je hier. Kom maar op met die pull requests!

We vinden al die berichtjes, tweets, artikeltjes en solvers gezellig. Bedankt. En alvast een sc00p: Martin is natuurlijk alweer aan het nadenken over nog een nieuw spelletje in deze reeks. Dus je mag nu op dat puntje gaan zitten. Van je stoel. Veel plezier!

0hn0.com
iOS
Android
Windows Phone