Ruim 10.000 nieuwe Eschers online

Onze Metamorfose Machine voor de NTR is een groot succes: sinds lancering eind april maakten bezoekers ruim 10.000 Escher-tekeningen.

Ruim 10.000 nieuwe Eschers online

Ruim 10.000 nieuwe Escher-afbeeldingen. Zo veel nieuwe metamorfoses zijn er sinds april gemaakt op de interactieve Escher-website die we bouwden voor de NTR.

Metamorfose Machine
Onze Metamorfose Machine stelt iedereen in staat om de technieken die Escher toepaste in zijn werk, zelf uit te proberen. Met de tool maak je een tekening die je vervolgens roteert, spiegelt, verschuift en morft in een tweede tekening. Je kunt je eigen kunstwerk bewaren, uitprinten en toevoegen aan de website. Daarmee draag je bij aan het gezamenlijke digitale Escher-kunstwerk, De Eindeloze Metamorfose. Op dit moment zijn er al 10.499 nieuwe stukken toegevoegd. Over user generated content gesproken… Hier kun je zelf onze Metamorfose Machine uitproberen!

Inzoomen op het verhaal van Escher
De Metamorfose Machine is een uniek onderdeel van de interactieve documentaire over Escher, die we samen met Fabrique bouwden voor de NTR. Deze website, De metamorfose van Escher, stelt bezoekers in staat het werk en leven van Escher van heel dichtbij te ontdekken en beleven. Nooit eerder was het werk van de Nederlandse graficus zó gedetailleerd online te bekijken. Je kunt door het werk heen en weer bewegen en inzoomen op bijzondere details. Via audiotours kom je meer te weten over het persoonlijke leven van Escher, de technieken die hij gebruikte en zijn werk in kunsthistorisch perspectief. En dat allemaal gebouwd in het door ons zelf ontwikkelde platform Micrio waarmee we storytelling naar een hoger plan tillen.

Documentaire M.C. Escher - Het oneindige zoeken
Aanleiding voor de NTR om de website over de beroemde graficus te laten bouwen, is de documentaire M.C. Escher - Het oneindige zoeken die vanavond, 13 september, uitgezonden wordt in Het Uur van de Wolf. In de documentaire krijgen het leven en werk een nieuwe betekenis aan de hand van Eschers eigen uitleg, drie-dimensionele animaties, bewerkte foto’s, een rijk scala aan archiefbeelden en de ooggetuigenissen van de (aangetrouwde) kinderen van Escher.


Meer weten over hoe we storytelling en user generated content combineren in onze projecten? Neem even contact op met Jasper Kaizer: jasper@q42.nl.