Collectiewijzer

Collectiewijzer

De Collectiewijzer moet hét platform zijn voor het beheer en behoud van roerend cultureel erfgoed. Met die doelstelling zijn we de afgelopen paar maanden stilletjes met zijn allen hard aan het werk gegaan.

Met de splinternieuwe website www.collectiewijzer.nl wil het ICN (Instituut Collectie Nederland) invulling geven aan hun kerntaak: het verspreiden en delen van kennis. En dan met name kennis over het cultureel erfgoed der Nederlanden. Onze sparringspartners in dit project waren het ICN (projectleider), Aduna (collectie search engine) en IJsfontein (vormgeving/ interactie).

Het doel van de website is om alle collecties van Nederlandse musea te bundelen zoals nu.nl berichtte. Maar het doel is ook om er het platform voor het beheer en behoud van roerend cultureel erfgoed van te maken. Hiervoor heb je dan wel een sterke community nodig, vandaar dat er veel Web 2.0 aspecten naar voren komen zoals: Het Netwerk (ala LinkedIn), een Forum en een soort Wiki waarmee mensen van verschillende artikelen kunnen posten, of nieuws kunnen tippen bij het ICN.