Converteer Quplo prototypes naar ASP.NET MVC

Converteer Quplo prototypes naar ASP.NET MVC

Tijdens het ontwikkelproces van een website maken we wireframes alvorens aan een prototype te beginnen. Dat prototype maken we in Quplo waarbij we de HTML en CSS zodanig verfijnen dat het productiekwaliteit benadert. Het technische ontwikkelteam kan daar vervolgens prima mee aan de slag, maar het zou fijn zijn als ze met 1 druk op de knop een draaiende website zouden krijgen.

En dankzij onze Jaap krijgen ze dat nu.

Quplo zit temidden van wireframing en development. Zowel designers als onwikkelaars kunnen samen werken aan een HTML prototype, en vooralsnog kunnen die worden geëxporteerd als een zipfile met daarin alle mediabestanden, XHTML, CSS en Javascript. Op zich kunnen ontwikkelaars daar prima mee aan de slag want wij worden daar al een stuk blijer van dan dat we een PSD krijgen met een obscuur versienummer. 

Maar het kan altijd beter. En dus heeft Jaap Taal een conversietool geschreven om van zo’n prototype een heuse Visual Studio solution te genereren die draait op .NET 3.5, gebruik maakt van MVC 2, en al je C# controllers, XSLT views en URL routes genereert. Je leest het goed, de views zijn in XSLT in plaats van ASPX. Dat komt omdat de prototype markup taal flow van Quplo van nature declaratief is, wat XSLT de meest geschikte keuze maakt om via een eigen XsltViewEngine het volledige prototype te reproduceren in een compleet andere omgeving en architectuur. 

Jaap heeft echter al manieren gevonden om ook de conversie naar ASPX te doen in plaats van XSLT, en de ontwikkeling daarvan is al in volle gang.

Meer informatie en een downloadlink zijn te vinden op het quplog, en de Quplo support site.