Flippy Bit Op Hacker News — Hoe Deed Onze 1 April Grap Het?

Flippy Bit Op Hacker News — Hoe Deed Onze 1 April Grap Het?

Een aantal spelgenres zoals platformers en 3D-shooters zijn redelijk populair. Minder bekend is het genre “binair-naar-hexadecimaal-omrekenen”. Voor 1 april maakte Q42 namelijk deze typische “nerd-game” en verpakten we het alsof kinderen van 2 dat kunnen.

Hoe is dat gegaan?

We schreven eerst een wetenschappelijk nep-artikel over een Russische psychologe die een onderzoek deed met 420 kinderen. De dame in kwestie is natuurlijk onze eigen Katja die voor de Q-kluis poseerde met Commodore 64 in de hand :)

We kregen van meerderen de vraag “hoe heb je dat artikel op Scientific World News gekregen?”. Het antwoord daarop is: die hele site bestond tot een paar dagen terug niet. Klik maar eens op de homepage en ga vervolgens naar een ander artikel… ;)

Het kindje in het filmpje op de site is Yala, dochter van Martin die het spel in “godmode” speelt. Omdat je deze post leest mag je ook best weten hoe je dat doet. Zet #april1 achter de url en elke klik of toets zal een stap zijn richting de volgende goede raket. ;-)

Yala vond het prachtig om te doen. Ze wachtte keurig tot de vijand in beeld was en ging dan rustig drukken. Ze is 5 maar kon op deze manier best door als twee-jarige. Martin’s echte twee-jarige zoon was ook gefilmd maar ging net iets te ritmisch op het toetsenbord los dat het direct al nep leek. Gelukkig was Yala bereid om een glansrol te vervullen als binair-naar-hexadecimaal-converterende-twee-jarige.

Het artikel en de video staan op de Flippy Bit site:

www.flippybitandtheattackofthehexadecimalsfrombase16.com

In Nederland werd de grap niet tijdig opgepakt, waarschijnlijk omdat we de grap pas meldden op 1 april zelf in plaats van de dag ervoor. Lesson learned.

Einde middag plaatsten we het artikel op Hacker News. Enkele minuten later dankzij de nodige upvotes stond het op de homepage:

Dat resulteerde tot een gemiddeld aantal bezoekers real-time tussen de 200 en 400:

En een hoop leuke tweets:

Vanochtend stond de bezoekersteller op 15,000 en heeft Flippy Bit een hoop mensen een leuke paar minuten bezorgd.

We kunnen nog niet direct zien hoeveel mensen de Android versie hebben gedownload, maar je kunt dus altijd nog Flippy Bit op je mobiel spelen.

Vooral de comments op Hacker news zijn absoluut de moeite waard om te lezen als je benieuwd bent hoe je toch echt een hoge score wilt halen. :)