Girl Code @ Nerds on Stage

Girl Code @ Nerds on Stage

Vorige week woensdag was het zover: Nerds on Stage in de Rotterdamse Schouwburg. “Meet the brightest minds in technology and creativity”, zo wordt dit tech event voor scholieren aangekondigd op de site. Toen Katja, Kristin en Ineke met Girl Code werden gevraagd om daar twee minicolleges te komen geven, konden ze dus nog moeilijk nee zeggen. Wat een eer!

Het enige feit aan programmeren is natuurlijk dat je iets bedenkt en dat nog écht kunt bouwen ook. De nadruk van ons college lag daarom op hoe vet programmeren is, dat iedereen dat kan doen en dat iedereen dat eigenlijk zou moeten doen. En met iedereen bedoelen we natuurlijk iedereen!

Het was ontzettend gaaf om te zien hoe enthousiast iedereen werd van een connected hoelahoep en een slimme hue lamp. We kregen jongens aan het hoepelen en enthousiast voor Girl Code. Leraren vroegen ons tips om ook de meisjes in de klas aan het programmeren te krijgen. En wat natuurlijk vooral een succes was, was het enthousiasme van de aanwezige meisjes zelf. Alle scholieren die Nerds on Stage bezocht hebben, worden tóch maar programmeur. Achievement unlocked.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4XYpMHI15bE?feature=oembed&enablejsapi=1&origin=https://safe.txmblr.com&wmode=opaque&w=540&h=304]