Good Old Adventures

Good Old Adventures

Soms lopen ideetjes behoorlijk uit de hand. Martin‘s Good Old Adventures is daar een voorbeeld van. Herinner je je die oude Sierra adventures nog? Dan kun je dit vast waarderen.

Het idee kwam letterlijk ’s nachts na een heftige dag bouwen aan de Quekengine. Martin — grote fan van de avonturenspellen uit de jaren '80 en '90 — bedacht dat je met wat transparante plaatjes en heftig javascript best een HTML Space Quest kon bouwen. 

Direct werd de link gelegd tussen HTML Space Quest en online kletsen met Quek. Good Old Adventures was geboren.

De demo die Martin die nacht maakte hebben we hier online gezet. Rondlopen kan alleen in Internet Explorer, maar de toon was gezet!

Martin bouwde de engine en maakte een development-kit beschikbaar. Over de hele wereld melden enthousiastelingen zich aan om mee te bouwen, waardoor de wereld al snel gevuld werd. Space Quest, King’s Quest, Police Quest, noem maar op, het zit er allemaal in.

Een paar leuke plaatsen om heen te gaan:

  • De bar in Space Quest 1. Je kunt er zelfs gokken!
  • De computerkamer in het hoofdkantoor van Police Quest. In Internet Explorer draait daar een heuse browser, waar je uiteraard weer naar Good Old Adventures kunt surfen, alwaar je naar de computerkamer kunt lopen, een browser starten, … je begrijpt ’t al.
  • Autorijden met Police Quest 1. Dat kan natuurlijk.
  • In Space Quest 2 zitten veel animaties, zoals het ondersteboven lopen, of met de railway rijden. Heel stoer!