Onze driedaagse duik in Google I/O

Hoe we in de nieuwe features van Android Q zijn gedoken om onze apps te verbeteren en de opgedane kennis te delen.

Onze driedaagse duik in Google I/O

Nieuwe dingen leren. Dat doen we graag bij Q. We bezoeken bijvoorbeeld vaak conferenties, zoals Apples WWDC en Google I/O, waar we leren over de nieuwste technieken.

Dit jaar lukte het jammer genoeg niet om zelf naar Mountain View te gaan voor Google I/O. Dus bedachten we een andere manier om er toch een feestje van te maken en alle aankondigingen te volgen. Onze Android-developers namen het initiatief om tijdens Google I/O samen video’s van de presentaties te kijken, direct aan de slag te gaan met de nieuwe mogelijkheden van Android Q én er artikelen over te schrijven.

We begonnen op maandagavond met een meetup op onze Haagse stek waar we naast Q’ers externe Androiders hadden uitgenodigd de livestream van de keynote te komen kijken en met elkaar van gedachten te wisselen over alle nieuwe aankondigingen.

Q’er Sebas tijdens de Google I/O Extended meetup

De drie dagen erop hebben Android-developers Thijs, Frank en Sebas zich opgesloten in één van onze vergaderruimtes om vol focus alle nieuwe goodies uit te proberen en te leren wat ze betekenen voor onze apps. Op die manier hebben ze een goed gevoel gekregen over welke dingen we moeten fixen voor Android Q en welke nieuwe technieken we in kunnen zetten. Ons uiteindelijk doel is immers betere producten maken voor onze klanten, zoals PostNL, Primephonic en Rijksmuseum.

Daarnaast hebben Thijs, Frank en Sebas hun inzichten gelijk verwerkt tot blogposts. In drie dagen wisten ze maar liefst vier artikelen te schrijven voor ons Q42 Engineering Blog:

Door echt in deze onderwerpen te duiken weten we nu hoe Dark Mode werkt en hebben we Jetpack Compose in het vizier. Met deze kennis kunnen we niet alleen betere apps voor onze opdrachtgevers ontwikkelen. Het is voor ons als developers ook nog eens leuker om te doen, want we werken graag met de nieuwste technieken. Al met al was het dus een erg productieve en inspirerende week!

Thijs, Sebas en Frank bezig met nieuwe features van Android Q

Tijdens de aanstaande WWDC 2019 van Apple is het de beurt aan de iOS-ontwikkelaars binnen Q42. Op maandagavond 3 juni gaan we met Q’ers en andere geïnteresseerde programmeurs de livestream van de keynote kijken (wat tevens de afsluiting is van ons side-event van The Global Entrepreneurship Summit). En van 4 tot en met 7 juni nemen verschillende iOS-engineers de tijd om zich te verdiepen in alle nieuwe technologie die Apple aankondigt. Ook hierover zullen we weer verschillende artikelen schrijven, dus houd ons Engineering Blog in de gaten!


Vind jij nou ook dat je als developer op zo’n manier het beste leert en kennis deelt? Kijk eens bij onze vacatures. We zoeken altijd knappe koppen die bij ons passen!