Holland Festival

Holland Festival

Al sinds 1947 biedt het Holland Festival een staalkaart van indrukwekkende en ophefmakende artistieke projecten van over de hele wereld. Theater, muziek, dans, opera, film en beeldende kunsten. Westers en niet-westers. Met een gemeenschappelijk kenmerk: hoogstaande artistieke kwaliteit en een internationale dimensie. Met aandacht voor de vele kruisbestuivingen die tussen de disciplines mogelijk zijn.

En Q42 maakt de website. Niet sinds 1947, maar al wel een tijdje, en altijd samen met de ontwerpers van Fabrique. Dit jaar gebeurde dit onder grote tijdsdruk. Maar gelukkig beschikt Q42 over Lime, de barbapapa onder de CMS-en. In plaats van de gebruikelijke WYSIWYG beheeromgeving van Lime, is deze keer een eenvoudige beheeromgeving gecreeerd die losgetrokken is van de site zelf. Hierdoor kon de inhoud alvast worden ingevoerd, terwijl ondertussen hard aan een aparte en gewaagde layout werd gewerkt.

Verder is bij de Holland Festival site voor het eerst gebruik gemaakt van het door Q42 ontwikkelde Quplo. Deze zorgt ervoor dat je vanuit XSL volledige controle over al je data. Een uiterst handige en zeer krachtige toevoeging aan Lime, waarmee je zeker indruk zou kunnen maken in de kroeg, als het niet zo technisch was geweest.

Lees ook wat Benien van Berkel, hoofd Communicatie & Marketing van Holland Festival schrijft over de samenwerking met Q42.