Iamsterdam

Iamsterdam

Tulpen, molens en klompen. Voor veel toeristen is dat Nederland. Vraag diezelfde toerist naar Amsterdam, en legale wiet en prostitutie worden zeker aangehaald. Een imago dat zeker niet tekenend is voor de bruisende en levendige stad waar wij zo trots op zijn. Cultuur, muziek, gezelligheid en meer, dat is wat Iamsterdam.com je laat zien, de citymarketing portal die Q42 samen met ontwerpbureau Fabrique heeft gerealiseerd.

De levendige site geeft toeristen de mogelijkheid om zich vanuit de luie stoel te oriënteren op attracties, evenementen, musea en hotels, maar daarnaast biedt de site veel informatie voor bedrijven en de inwoners van Amsterdam.

Met je persoonlijke ‘my amsterdam’ kun je jouw eigen agenda samenstellen met alles wat je in de hoofdstad wilt gaan doen. Voeg er locaties en artikelen aan toe, print ze uit en neem het mee als persoonlijke reisgids langs de grachten.

De redactie werkt met het op maat geleverde Q-CMS, waar Xopus de geïntegreerde editor is. Het cms koppelt met externe informatiebronnen van onder meer het Toerisme & Congres Bureau en het Uitburo. Er ligt nog een aantal leuke uitbreidingen op stapel,onder meer user generated content en mobiele diensten, dus hou Iamsterdam.com en onze site in de gaten!