Kazoo Muziekstudio: ‘t startschot van ons partnerschap met Blink

Kazoo Muziekstudio: ‘t startschot van ons partnerschap met Blink

Wij worden superblij van leerzame dingen maken voor kinderen in de klas. We worden dat vooral als we dat met vette techniek mogen doen. Blink wordt superblij van kinderen en jongeren aansporen om zichzelf en de wereld te ontdekken. Dat doen ze met media zoals tijdschriften, websites, apps en digitale lesmethodes. Vandaar dat we de handen ineenslaan en een langdurig partnerschap met Blink zijn aangegaan. Vandaag is het eerste resultaat live gegaan: Kazoo Muziekstudio.

Kazoo

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LP6o24li_aY?feature=oembed&enablejsapi=1&origin=https://safe.txmblr.com&wmode=opaque&w=540&h=304]

We hebben een compleet nieuw platform ontwikkeld waarmee Blink alles kan doen wat hun lesmethodes uniek maakt. Kazoo is de eerste methode die op het platform draait en de muziekstudio een sprankelende tool voor de leerlingen. Deze muziekmethode is er voor alle leraren van de groepen 1 tot en met 8 om ze te ondersteunen bij het geven van muziekles. Het sluit altijd aan, of je nou Mozart’s achterachterachternichtje bent of helemaal geen muzikale vaardigheden bezit. De methode is ontwikkeld door Het Koninklijk Concertgebouw, Blink en de beste Nederlandse en internationale artiesten. Gister sprak hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder op de Heutink ICT dag nog over het belang van muziekles en presenteerde Kazoo daarbij. En vanaf nu staan er proeflessen klaar voor leraren van groep 7 en 8 om het zelf te kunnen zien en proberen.

In les 1 tot en met 5 leren de leerlingen alles over hoe dance in elkaar zit en maakt iedereen een eigen dancenummer door in de wereld van Martin Garrix te duiken. In de muziekstudio maakt de leraar groepen aan. De leerlingen kunnen dan met hun groepscode inloggen en aan de slag met de muziekstudio om zelf dance tracks te maken.

Bleeding edge technologie

De muziekstudio is een sequencer die volledig in de browser draait. De eerste versie hebben Martin, Guido en Sjoerd ontwikkeld en gevalideerd tijdens een jumpstart. Daar werd iedereen zo enthousiast van dat ze er ook hun w00tcamp aan hebben besteed. En nu is het echt helemaal af. Het werkt goed en soepel. We hebben niet alleen de muziekstudio gebouwd: Jasper, Jasper, Jaap, Kamil, Johan en Guus hebben ook het hele nieuwe platform voor Blink gebouwd. Kazoo is de eerste methode die hier gebruik van maakt.

We hebben weer heerlijk mogen grabbelen in de bak met hippe technologieen. Dit keer werken we met onder andere React, Reflux, Node.js, Google Cloud Platform, Firebase, Datastore, Cloud SQL, App Engine, Vue.js en Web Audio API gewerkt om tot dit resultaat te komen. Daar worden we dus blij van. Al die vette technieken. (Word jij ook blij om hiermee te werken? Misschien kan je ons wel komen helpen!)

En nu verder met mooi spul voor Blink! To be continued.