Kennis delen bij Q

Q42 Bedenktijdje over Rendering performance from Q42 on Vimeo.

Net als bij elk ander bedrijf, vinden we bij Q kennis delen erg belangrijk. Q’ers leren niet alleen al bouwend, ze bezoeken ook nog wel eens een congres of lezing, gaan op cursus of lezen een goed boek of artikel. Mooi natuurlijk al die opgedane kennis, maar omdat we het helaas nog niet kunnen uploaden naar de hive mind moeten we het op andere manieren met elkaar delen.

Dat half uurtje bij de lunch of die vijf minuten bij het koffiezetapparaat zijn soms niet genoeg om je verhaal helemaal lekker uit de verf te laten komen. Daarom hebben we de Bedenktijdjes in het leven geroepen. Iedereen kan ze organiseren, kwestie van een praatje voorbereiden en een datum inschieten…

Via Google Hangout kunnen ook de Q’ers die niet op locatie zijn aanhaken en we doen ons best om ook alle Bedenktijdjes te filmen, voor diegenen die op dat moment te druk zijn met andere dingen. Het is niet altijd mogelijk, (denk aan vertrouwelijke informatie over lopende projecten van onze klanten) maar als het kan, dan delen we onze kennis natuurlijk ook graag met de buitenwereld!

Chris en Roelf-Jan gaven onlangs een mooi Bedenktijdje over rendering performance in Chrome. In eerste instantie was deze video alleen voor intern gebruik, maar we hebben zelf voorzichtig de conclusie getrokken dat we hier misschien ook best een aantal mensen buiten Q een plezier mee kunnen doen.

De bijbehorende presentatie vind je op http://chris.q42.net/jankbuster

En ja, die werkt alleen netjes in Chrome. Het was immers alleen voor intern gebruik… :)

Veel plezier ermee!