Koninklijke wandelroute onthuld door Haagse wethouder Karsten Klein

Online stadswandeling langs paleizen, historische monumenten en paleistuinen in de Haagse binnenstad.

Koninklijke wandelroute onthuld door Haagse wethouder Karsten Klein

Vandaag opende Haagse wethouder Karsten Klein samen met Willem van Oranje één van de tegels die de nieuwe koninklijke wandelroute van DenHaag.com markeren. Met deze nieuwe Haagse route ontdek je de rijke koninklijke geschiedenis van de hofstad. Met de door Q42 ontwikkelde en door Fabrique ontworpen digitale gids gaat de online stadswandeling langs paleizen, historische monumenten en paleistuinen in de Haagse binnenstad.

Fotografie © Roelf-Jan de Vries

De verschillende objecten op de koninklijke route worden gemarkeerd door fraaie tegels in het straatdek met Nederlands- en Engelstalige informatie en de URL naar de desbetreffende online route. De tegels liggen onder andere bij Paleis Noordeinde, het Binnenhof en het Kabinet van de Koning.

Kortom, ons werk ligt nu letterlijk op straat!

Fotografie © Maurice Haak

De koninklijke wandeling maakt deel uit van de nieuwe Haagse routes, online wandelingen langs bekende highlights én verborgen hotspots van stad en strand. Iedere route heeft z’n eigen thema met zorgvuldig gekozen bezienswaardigheden. Met je mobiel in de hand navigeer je moeiteloos als een echte local door de stad. Zonder gids, en je hoeft er niet eens een app voor te downloaden. Inmiddels zijn er zes gratis routes te raadplegen via haagseroutes.nl. De komende maanden worden deze routes verder uitgebreid.

PS Natuurlijk is ook deze wandelroute ook in het Haags te lezen, net als de rest van DenHaag.com.

Meer over de opening van de koninklijke wandelroute:
koninklijkeroute.nl
royalroute.nl