TurtleBlaze en The Arcade Crew slaan handen ineen

Eindelijk mogen we het wereldkundig maken: onze gamestudio heeft een deal gesloten met publisher The Arcade Crew voor de nieuwe game KUNAI!

TurtleBlaze en The Arcade Crew slaan handen ineen

Nieuwe game KUNAI in de maak voor Nintendo Switch en pc

Woop woop, eindelijk mogen we het wereldkundig maken: onze venture TurtleBlaze is in zee gegaan met de Franse uitgever The Arcade Crew voor het uitbrengen van de nieuwe game KUNAI! In deze waanzinnige, snelle actie-metroidvania moet tabletkrijger Tabby de mensheid na een dramatische gebeurtenis redden voor verdere uitroeiing door te rennen, te springen en een assortiment van kwaadaardige consumentenelektronica in stukjes te hakken. Op dit moment werkt het team van TurtleBlaze keihard om de game later dit jaar uit te kunnen brengen op Nintendo Switch en pc.

Boutique-uitgeverij The Arcade Crew uit Parijs gaat helpen het spel bekendheid te geven tijdens internationale beurzen, in media wereldwijd, enzovoorts. Zo reizen de KUNAI-developers eind maart samen met de Fransen af naar Boston voor PAX East. Op deze grote gamebeurs zal TurtleBlaze als één van de weinige Nederlandse gamestudio’s onderdeel uitmaken van de Indie MEGABOOTH, de reizende showcase van onafhankelijke gameontwikkelaars die samenwerken om indiegames te promoten. De nieuwste, speelbare versie van KUNAI zal daar voor het eerst gepresenteerd worden.

In KUNAI kunnen spelers speciale vaardigheden, wapens en ninjatrucs ontdekken, terwijl ze een wereld doorkruisen vol geheimen en bijzondere karakters. De naam van het spel is gebaseerd op het gelijknamige Japanse wapen dat vaak geassocieerd wordt met ninja’s die het gebruikten om gaten in wanden te graven. Door een touw aan de ring te bevestigen, kon de ninja gemakkelijk muren of bomen beklimmen. Ook in het nieuwe spel van TurtleBlaze komt het gebruik van de kunai veelvuldig voor.

Hoofdkarakter in KUNAI is een vrolijke maar tegelijkertijd dodelijke tabletkrijger genaamd Tabby die met de nodige hoeveelheid geweld genadeloze tegenstanders probeert te bestrijden om de mensheid verdere ellende te besparen.

Natuurlijk hopen we dat KUNAI net zo’n hit wordt als het vorige TurtleBlaze-spel Road Warriors. Om de nieuwe game in de gaten te houden baan je je een weg naar kunaigame.com of check je TurtleBlaze op Twitter en Discord!


Meer weten over TurtleBlaze en onze andere ventures? Check https://q42.nl/ventures!