Link: een tijdelijk sociaal netwerk

Link: een tijdelijk sociaal netwerk

Een paar maanden geleden had Kars een idee: een app die je makkelijk laat bijhouden waar iedereen is als je met een groepje op een uitje bent, of naar een conferentie, of gaat stappen. Die app heet Link en staat vanaf vandaag in de App Store!

Met Link maak je een tijdelijk sociaal netwerk. Voeg je vrienden toe en wissel de code met elkaar uit en je kunt zien waar iedereen is. Je kunt ook een statusberichtje instellen zodat je vrienden weten wat er gebeurt (“biertjes in de kroeg — wie wil?” of “ik sta bij podium 2!”). En that’s it.

Natuurlijk kun je ook alles op een kaart zien en in theorie zou je ook kunnen communiceren via Link door statusberichtjes steeds aan te passen, maar eigenlijk is het daar niet voor bedoeld. Maar wil je weten waar iemand is en of het daar tof is? Dan is Link dé app die je moet hebben.

Link is ontworpen door Fabrique en ontwikkeld door ons productteam. We hebben er ook een website voor gemaakt: http://lnkapp.com. Maar je kunt’m gewoon installeren in de App Store.

We horen graag wat je ervan vindt! In de tussentijd gaan we gauw doorbouwen, want er zijn nog genoeg ideeën…

* * *

Hieronder staat het persbericht over Link:

Q42 en Fabrique presenteren iPhone app Link

‘Een tijdelijk sociaal netwerk’: dat is de nieuwe iPhone app Link, gemaakt door Q42 en Fabrique. De app is bedacht naar aanleiding van de vraag hoe je contact houdt met je vrienden als je samen een weekendje gaat wintersporten of een bezoek doet aan een festival. Met behulp van Link kun je een micronetwerk vormen met de vrienden waarmee je nú samen bent.

Of je nou een conferentie bezoekt met vakgenoten, een festival met collega’s of een weekend gaat wintersporten met vrienden, ‘Waar ben je nu?’ is de meest gestelde vraag die je elkaar in dit groepsverband stelt. “Helaas is het stellen van die vraag aan iedereen in de groep vaak onhandig, omdat je moet bellen, smsen, whatsappen, etc,” zegt Kars Veling, bedenker van de app en oprichter van Q42. “Wij hadden de behoefte aan een app op je mobiele telefoon waarbij je tijdelijk kunt bijhouden waar je vrienden zijn en wat ze doen. Een soort een tijdelijk sociaal netwerk dus.”

Link is een makkelijke, speelse app die je hierbij helpt. Tijdens een evenement kun je zo snel en makkelijk laten weten waar je naar op weg bent, afspreken waar je elkaar later ontmoet, aangeven dat je bij de bar staat met de vraag wie er wat wil drinken en bijvoorbeeld ontdekken dat er een groepje zomaar naar Harlingen is gereden om shoarma te halen.

De app is getest bij een bedrijfsuitje en het Lowlands festival en is nu te installeren vanuit de App Store. We vinden Link superleuk en handig, maar zijn uiteraard benieuwd wat jij ervan vindt! Speel ermee en laat het ons weten via http://lnkapp.com