Wut!?! Hoeveel Lovies??

Weet je nog dat we waren genomineerd voor vijf Lovie Awards? Moet jij eens raden hoeveel we er gewonnen hebben... 😵

Wut!?! Hoeveel Lovies??

Holy shitballs!! 😲 Vandaag werd bekend dat we maar liefst ácht Lovie Awards hebben gewonnen! 🤯 Vijf van onze websites en apps zijn dit jaar in de prijzen gevallen. Zo veel ‘Europese Oscars van het internet’ hebben we nog nooit in de wacht gesleept. 🤩

Acht Lovies voor vijf projecten
De Lovie Awards zijn de meest prestigieuze prijzen binnen de Europese internetcommunity. De awards worden jaarlijks uitgereikt aan bureaus uit Europa, die de beste websites, apps, social media-campagnes, internetvideo’s en online advertenties hebben ontwikkeld. Dit jaar waren er 1.000 inzendingen, waarvan onze vijf genomineerde websites en apps dus zo'n hoogglanzende unit hebben gewonnen. Sommige projecten kregen zelfs de jury- én de publieksprijs. 💪 Hieronder alle winnende Q-projecten op een rijtje!

Rijksmuseum Thuis
Gouden Lovie Award en publieksprijs in de categorie 'Websites: Cultural Institutions'
Toen het Rijksmuseum zoals alle musea vanwege het coronavirus z'n deuren niet kon openen, hebben we samen met het museum en onze vrienden van designbureau Fabrique in korte tijd met onze ultra-res storytelling tool Micrio een nieuwe 360 graden-interactive gemaakt die de bezoeker virtueel langs de bekendste meesterwerken in de Eregalerij voert. Tijdens de online wandeling kan er worden ingezoomd tot op de kleinste details van kunstschatten als De Nachtwacht, Het melkmeisje en Marten & Oopjen.

Beeldscherm met de virtuele tour door het Rijksmuseum
De virtuele tour door het Rijksmuseum

Efteling Toverspiegel
Bronzen Lovie Award en publieksprijs in de categorie 'Apps, Mobile & Voice: Best User Experience'
Om de magie in de vakantiehuisjes van de Efteling te vergroten bouwden we samen met het attractiepark een voice assistant in een echte, interactieve spiegel die praat. Daarbij zijn voicetechnologie, beeld, verlichting en hardware gecombineerd, zodat de Toverspiegel op een leuke manier antwoord kan geven op veel voorkomende vragen.

De Toverspiegel van de Efteling
De Toverspiegel van de Efteling

Mibo
Bronzen Lovie Award plus de publieksprijs in de categorie 'Websites: Weird & Experimental'
Virtueel samenkomen, maar dan op een leuke manier. Met onze nieuwe, zelf ontwikkelde webapp Mibo (voorheen Borrel genaamd), ontstaan aan het begin van de coronamaatregelen, zijn informele afspraken, vrijdagmiddagborrels en soortgelijke events een stuk toffer dan met de standaard videoconferentietools.

Een laptop met een virtuele bijeenkomst in videochattool Mibo
Een virtuele bijeenkomst in videochattool Mibo

Kramp-app
Zilveren Lovie Award in de categorie 'Apps, Mobile & Voice: Utilities & Services'
Het Nederlandse Kramp is de belangrijkste Europese groothandel in onderdelen en accessoires voor de agrarische sector. De nieuwe app maakt het vinden, herkennen en bestellen van de (juiste) producten een stuk makkelijker dankzij de inzet van AI.

AI-beeldherkenning in de Kramp-app
AI-beeldherkenning in de Kramp-app

Top 2000 online café
Zilveren Lovie Award in de categorie 'Websites: Television & Film'
Nóg een winnend Micrio-project! Speciaal voor het twintigjarige jubileum van de Top 2000 bouwden we samen met de NTR en NPO 2 een interactieve 360 graden-versie van Nederlands bekendste muziekcafé. Met tours van Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk, albumhoezen vol verhalen en anekdotes, talloze beeld- en geluidsfragmenten uit de popgeschiedenis plus verschillende quizzen.

Laptop met Leo Blokhuis in het Top 2000 online café
Leo Blokhuis in het Top 2000 online café

Meer weten over deze en andere projecten? Check https://q42.nl/werk!