7 prijzen voor projecten met impact 🎉

SenseMath en WTFFF!? winnen samen in een paar weken tijd vier Lovie Awards, twee SpinAwards én een Dutch Design Award

Laptop met de website WTFFF!? en een mobiele telefoon met de app SenseMath.

De app die wiskundige grafieken hoorbaar maakt voor blinde leerlingen én de website over online seksuele intimidatie winnen samen vier Lovie Awards, de ‘Europese Oscars van het internet’! Twee projecten dus waarbij technologie een zinvolle rol speelt. 💪

De SenseMath-app die wiskunde voor iederéén toegankelijk en leuk maakt, sleept twee bronzen Lovies binnen in de categorieën Experimental & Innovation en Best Practices. En het interactieve jongerenplatform WTFFF!? wint een zilveren Lovie plús de publieksprijs in de categorie Charitable Organisations & Non-Profit.

Vorige maand wonnen deze impactvolle projecten ook al twee SpinAwards, de prijzen voor de beste creatieve digitale cases van Nederland. SenseMath, ontwikkeld met het expertisecentrum voor blinde en slechtziende mensen Koninklijke Visio, kreeg een bronzen Spin in de categorie Digital Services. WTFFF!?, een initiatief van onze tech for good venture Hack The Planet gerealiseerd met Fonds Slachtofferhulp en creatief bureau Morrow, sleepte eveneens brons binnen maar dan in de categorie Design - Website.

De jury van de SpinAwards schreef over SenseMath en WTFFF:

We willen meer van dit soort werk zien. Het heeft de potentie om het leven van mensen te veranderen.

En:

De manier waarop het project een uiterst gevoelig onderwerp op een verteerbare en boeiende manier aanpakt, is indrukwekkend. [...] We vinden dit concept en de uitvoering geweldig en hopen dat dit project blijft groeien en het benodigde bewustzijn verandert.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, won WTFFF!? afgelopen week óók nog een Dutch Design Award in de categorie Best Commissioning:

Ongelofelijk knap hoe WTFFF!? een beladen thema opent binnen een context en beeldtaal die het doel treft. [...] De vormgeving en productie zijn op alle vlakken van de hoogste kwaliteit, van sound design tot motion graphics. Het resultaat is een context en beeldtaal die precies doel treffen.

Wil je zelf een technisch product met een maatschappelijke impact bouwen? Stuur ons vooral een berichtje: info@q42.nl.