Mibo groeit als een malle

Onze jongste venture haalt 1 miljoen euro binnen om nóg meer mensen te laten ervaren hoe leuk videobellen echt is 🚀

Mibo groeit als een malle

Je weet vast wel, dat we naast werk met klanten soms ook onze eigen ideeën ontwikkelen. Ventures noemen we dat. Q'ers die een droom hebben en daarmee zélf aan het ondernemen slaan.

Onze jongste venture heet Mibo. Mibo is de droom van Taco en Benjamin. Een videochatapp die virtueel samenkomen wél leuk maakt. En een antwoord is op de beperkingen, ongezelligheid en kilheid van standaard videoconferentietools, zoals Zoom.

En dat slaat aan. Sinds de lancering vorig jaar hebben al een kwart miljoen gebruikers gevideobeld, gekletst en rondgewandeld in de 3D-wereld van Mibo. Mensen die ondanks de lockdown en het noodgedwongen thuiswerken weer lol met elkaar maken, een echt gesprek voeren en een gevoel van samenzijn hebben. Niet voor niets zijn teams van bedrijven als Microsoft, Google, Netflix, Disney, Nike, Warner Bros en Unicef inmiddels vaste klant van Mibo.

Om dit succes verder uit te bouwen hebben Taco en Benjamin gezocht naar investeerders die ook geloven in hun droom. Die investering is nu gevonden. Peak Capital - dat eerder ook investeerde in onze venture LessonUp - heeft een investeringsronde geleid waarbij er 1 miljoen euro is opgehaald! 💰🍾

"Vanaf het eerste moment, toen Mibo ons opzocht voor advies, wist ik dat ze iets bijzonders op het spoor waren," aldus Peak Capital managing director Stefan Bary.

Kortom: moneys om Mibo uit te breiden, internationaal te groeien en meer teamleden toe te voegen - check de vacatures! 😃 En voor Taco en Benjamin om verder te werken aan hun droom. Ze hebben dan ook tal van ideeën voor nieuwe features.

Taco: "Vanuit onze ervaring met het opbouwen van remote teams weten we hoe moeilijk het is om remote gezellig samen te komen. Zoom en andere zakelijke videoconferencing-tools zijn simpelweg niet gemaakt voor informele groepsbijeenkomsten. Daarom hebben we Mibo bedacht: om teams te helpen ook remote op een leuke, informele manier samen te zijn en zo de informele banden en teamcultuur te versterken."

Wil je nou zelf ervaren wat er zo bijzonder is aan Mibo? Je kunt het gratis uitproberen!