Nieuwendam-Noord

Nieuwendam-Noord

Nederland kent veel gezellige wijken. Waar je buren je naam kennen, en misschien zelfs weten wanneer je jarig bent. Waar de bakker op de hoek je boodschappen alvast heeft klaarliggen. En waar honden gaan kwispelen als de postbode weer fluitend langskomt.

Met dat soort wijken heeft dit project niets te maken. Nieuwendam Noord is namelijk een ethnische mix van bewoners die elkaar niet kennen. Daarom is het Stadsdeel Amsterdam Noord druk bezig de bewoners van Nieuwendam Noord met elkaar te verbinden.

Centraal in dit project staat de website, een digitale ontmoetingsplaats voor en door bewoners. Met behulp van Lime kunnen verenigingen hier hun activiteiten aankondigen, oudere bewoners vertellen over vroeger, vrijwilligers hun diensten aanbieden, jongeren hun foto’s online zetten, en iedereen kan dit alles bekijken en er op reageren.

Om alle bewoners de kans te geven hun ei kwijt te kunnen op de website hebben we de structuur lekker flexibel gehouden. Categorieën worden niet aangemeten, maar onstaan vanzelf. De bewoners kunnen zelf de verhalen, fotoalbums, evenementen en lokaties indelen in groepen. Alles wat met elkaar te maken heeft wordt ook nog automatisch verbonden met behulp van sleutelwoorden. Zo vormt zich een bruisend web van interactiviteit.

En het werkt. Kijk maar: www.dewijkvertelt.nl