Onze inzendingen voor de Nederlandse Chrome Web Store competitie

Onze inzendingen voor de Nederlandse Chrome Web Store competitie

Een maandje geleden kregen we van Google te horen dat het bedrijf een competitie zou houden onder Nederlandse ontwikkelaars om unieke Nederlandstalige apps en games in de binnenkort lancerende Nederlandse Chrome Web Store te krijgen. De winnaar mocht een Chromebook in ontvangst nemen. En of wij interesse hadden om daarvoor lid te worden van de jury?

Jury zijnde mocht je natuurlijk niet meedoen en kans maken op die Chromebook. Dat leek ons jammer (vooral omdat Remco een écht vet idee had), dus we bedankten voor de kans om jury te mogen spelen en in plaats daarvan besloten we company-wide te kijken wat voor moois we konden verzinnen.

Dat is goed gelukt! De afgelopen maand zijn er een aantal q’ers hard aan het werk geweest om een Chrome app te maken! Gisteren was de deadline, en dit zijn onze inzendingen:

  • Actuele vertrektijden van Michiel
    Deze installeerbare Chrome extensie toont vertrektijden van treinen bij een door jou geselecteerd station. Natuurlijk is de default station Den Haag HS, 5 meter bij ons vandaan. Een simpel concept, goed uitgewerkt. Dat is de kern van een goede Chrome app, vinden we.
  • Het RGB spel van Remco en Elaine
    Remco’s unieke idee draait om een plaatje dat is opgebroken in 3 kleuren: rood, groen en blauw. Aan jou om de drie kanalen weer bij elkaar te slepen zodat het één plaatje wordt. En dat blijkt best lastig als de plaatjes vooral uit patronen bestaan…
  • Tag Surf van Rahul en Herman
    Het idee: wat als HTML editen een spel is? En dan uitgewerkt als een soort hybride top-down shooter. Er komen HTML tags op je af en je moet ze in de juiste volgorde raken om een HTML document op te bouwen. Dit idee was zo complex dat het niet gelukt is om het helemaal af te krijgen, maar er staat wel een “alpha” versie in de Web Store voor als je wilt kijken welke kant op het gaat. Binnenkort meer!

Check ze, +1 ze en geef ze een cijfer! We zijn benieuwd wat je ervan vindt. Het was in ieder geval superleuk om mee te doen — ook als we geen Chromebook winnen!