Dit gebeurt er als je leerlingen loslaat op Philips Hue-lampen

Wat is er toffer dan zelf programmeren? Jonge kids de magie van het coden leren! Philips Hue meets Metis Montessori…

Dit gebeurt er als je leerlingen loslaat op Philips Hue-lampen

Onlangs hebben scholieren van het Metis Montessori Lyceum in Amsterdam een project afgerond met Philips Hue-lampen. De leerlingen volgen de ‘Coderclass’, een nieuwe opleiding op het Metis waarbij informatica een belangrijk onderdeel is. Gemotiveerde leerlingen met grote interesse voor ICT krijgen een intensief programma, waarin ze de fijne kneepjes van het vak leren.

Onderdeel van de Coderclass is het doen van projecten. Hierbij lossen de leerlingen een probleem op voor bedrijven. Aangezien wij bij Q42 Coderclass héél tof vinden, doen we daar natuurlijk graag aan mee.

Het project begon met een brainstormsessie bij Q42 op kantoor in Amsterdam. De leerlingen mochten een vette toepassing verzinnen met Philips Hue-lampen. Aan het eind van de brainstormsessie hebben de kinderen ideeën geselecteerd en konden ze er in groepjes mee aan de slag.

Brainstorm sessie bij Q42 Amsterdam

Afgelopen donderdag was de afsluiting van het project en hebben de kids laten zien wat ze gebouwd hebben. Hier een greep uit de projecten:

    Demo van de projecten op het Metis Montessori Lyceum in Amsterdam

    Het verliep allemaal niet vlekkeloos, van aansluitproblemen met laptops tot niet-werkende software door last-minute aanpassingen. Net een echte demo dus. 😉


    Als school ook meer doen met programmeren? Neem eens een kijkje bij FutureNL, een organisatie waar Q42 mede-initiator van is en die op een onafhankelijke manier bijdraagt aan technologie in het Nederlandse onderwijs.