Live pubquiz met Leo Blokhuis in het Top 2000 online café

Ondanks de coronacrisis tóch met je quizbuddies de kroeg in dankzij de nieuwe chattool in Nederlands bekendste muziekcafé

Live pubquiz met Leo Blokhuis in het Top 2000 online café

Weet je nog de interactieve 360 graden-versie die we maakten van Nederlands bekendste muziekkroeg? Vanwege de coronacrisis hebben we het online café nu uitgebreid. De NTR vroeg ons namelijk naar een mogelijkheid om deze en andere Micrio-interactives die we samen maakten, met meerdere mensen tegelijkertijd te beleven. Iets wat mensen ook in staat stelt om samen een online pubquiz te spelen. Natuurlijk onder leiding van Leo Blokhuis himself. Nu hadden we in 2001 al iets dergelijks gebouwd, dus ideeën waren er genoeg.

Met een klein team gingen we aan de slag. Binnen enkele weken ontwikkelden we een chattool voor de Micrio-interface, waarmee mensen de interactives samen beleven. Heel toepasselijk doopten we de toepassing Samen Beleven-tool. Degene die de chat start, is de gids. Deze gids kan mensen uitnodigen om hem of haar te volgen in het Top 2000 online café, zodat iedereen hetzelfde ziet. De gids navigeert door de interactive maar de andere mensen kunnen ook een eigen pad inslaan. Net als in een echt museum dus.

Via de chattool van het Top 2000 online café kan de gids andere mensen ook uitnodigen voor de live pubquiz die de NTR organiseert. Tijdens de quiz kunnen teams met de Samen Beleven-tool onderling communiceren, terwijl quizmaster Leo Blokhuis de vragen stelt.

Afgelopen vrijdag was de eerste keer. Er deden toen ruim 5000 mensen mee. Dat smaakte naar meer! Daarom organiseert de NTR op vrijdag 22 mei, 29 mei en 5 juni opnieuw een live pubquiz in het online café. Vanuit zijn woonkamer stelt Leo Blokhuis vragen à la Top 2000 à Go-Go.

Meespelen is simpel. Ga vrijdag om 20.30 uur naar top2000onlinecafe.nl. Bepaal van tevoren wie de teamleider is. Die start de chat door rechts op de SAMEN BELEVEN-button te klikken, een naam in te voeren en de unieke url te delen met de leden van haar of zijn team. Door op die link te klikken, komen alle teamleden terecht in een gezamenlijke chatbox van het online café waar ze de strijd aan kunnen gaan met duizenden andere spelers in Nederland.

Ga lekker zitten achter je computer, laptop of tablet, vergeet Google, zet wat versnaperingen op grijpafstand en je bent klaar voor een uur lang Pubquiz à Go-Go samen met je quizbuddies!


Meer weten over Micrio en onze nieuwe chattool? Stuur even een berichtje naar Chris: chris@q42.nl.