Q42 biedt gratis internet aan op station Den Haag HS

Q42 biedt gratis internet aan op station Den Haag HS

Een kwartiertje treinvertraging is sinds enkele dagen stukken minder irritant. Althans, op station Den Haag HS, want daar kan je gratis en voor niks gebruik maken van de wifi-verbinding van Q42.

Q42 blijft daarmee netjes in de pas lopen met zijn grote broer Google, die sinds een paar maanden bezig is om heel San Francisco van gratis internet te voorzien.

Waarom kiest Q42 voor Station HS, en niet voor bijvoorbeeld de stad Amsterdam? Q42 meet zich graag met Google, maar beseft ook dat het de zaak in proportie moet blijven zien. De volgende vergelijking deed Station HS de digitale das om:

(#Google_werknemers (4.989) : #Q42_werknemers (19)) 

(#SanFrancisco_inwoners (744.230) : #DenHaagHS_reizigers/dag (2934,4))

Verder is een aardige bijkomstigheid van deze lokatie dat ons kantoor slechts enkele meters van het spoor verwijderd is, hetgeen niet heel beroerd is voor het bereik van het signaal.

Hoe werkt het? Spoed je met je laptop en gezwinde haast naar het station. Kies aldaar in Windows ‘View Available Wireless Networks’, en er verschijnt iets in beeld als hiernaast. Klik op ‘Groetjes van Q42.nl’ en je bent online. Net als treinreiziger Rick, die ons op vrijdag 29 september om 17:18 uur mailde: ‘Groetjes terug en hartelijk dank voor ’t gratis internet’.

Er gaan overigens geruchten dat Google plannen heeft om zijn gratis internetdiensten uit te breiden naar de gansche VS… Hoe Q42 ook daarmee in de pas wil blijven lopen is nog niet bekend.