Q42 bouwt de nieuwe Radio 538 App

Q42 bouwt de nieuwe Radio 538 App

Weet je nog toen Radio 538 begon? Begin jaren negentig was dat, met Michael Pilarczyk en Erik de Zwart. Met casettebandjes je eigen favoriete muziek opnemen zodat je kon switchen tussen FM radio en tape. Mooie tijd was dat. Weet je dat niet meer? Misschien worden wij bij Q42 dan toch een dagje ouder.


Toen Q42 met ontwerpbureau UNITiD aan de slag mocht voor Talpa Radio om de nieuwe 538 app te bouwen ging niet alleen ons nostalgie-hart maar ook ons nerd-hart sneller kloppen: denk aan wat je in de auto zou kunnen met de techniek van vandaag! Wanneer zou je de 538 app verkiezen bóven die enkele druk op je FM voorkeuzeknop van je autoradio? Slimme spraakherkenning om substations te hoppen op jouw verbale commando? Snelheid-en locatiedetectie om persoonlijke filemeldingen te krijgen?

Nope. Niks van dat hippe gedoe. Back to the roots; muziek en entertainment! Je favoriete dj’s, shows en nummers, niet alleen live beluisteren maar ook opnemen en afspelen wanneer je wilt. Een beetje zoals in 1992 met casettebandjes maar dan met de techniek van 25 jaar later.

Zo bouwden we in React Native de apps voor iOS en Android waarmee je naast live muziek luisteren ook de shows kunt streamen, contact opneemt met de dj’s, tracklists van afgelopen shows afspeelt, nummers en shows bewaart en via een Spotify koppeling direct vanuit de 538 app kunt afspelen. En dat kan je FM autoradio niet. En je casettedeck ook niet.

Download de app voor iOS of Android, of laat je door deze video overtuigen om dat te doen.