Q42 bouwt kick-ass HTML5 editor voor Greetz

Q42 bouwt kick-ass HTML5 editor voor Greetz

Als je de afgelopen 10 jaar niet onder een steen hebt geleefd, dan weet je dat je met Greetz online wenskaarten en fotokaarten kunt versturen. Dat doen ze met groot succes. Ze verstuurden al vele miljoenen kaarten, wonnen Thuiswinkel Awards en meer van dat.

De verschuiving van desktop naar mobiel is Greetz uiteraard ook niet ontgaan. In het voorjaar van 2011 verscheen de Greetz iPhone app en een jaar later volgde de iPad versie. Tussen de lancering van deze apps en eind 2012 verkocht Greetz via mobiel al bijna een half miljoen kaarten. De laatste maanden zien ze een explosieve groei in het aantal tablet gebruikers, tijd om eens goed na te denken over een platformonafhankelijke applicatie.

En daar komen wij om de hoek zeilen, want op HTML5 gebaseerde web-applicaties, daar weten weten we wel het een en ander van. Om Greetz te overtuigen van het feit dat een HTML5 editor een “future proof” oplossing voor ze zou zijn, bouwden Martin en Marcel binnen no-time een Proof of Concept. Uitgangspunt was “underpromise, overdeliver” en dat hebben de heren meer dan waargemaakt. Greetz was erg onder de indruk van de PoC demo en een mooie samenwerking was geboren.

Er werd een nieuw team opgetuigd, met daarin Martin, Roelf-Jan en Arian en bij Greetz werden een aantal back-enders aangehaakt. Ondertussen zijn we een maand, anderhalve sprint en een demo verder en het team zoomt lekker! Aangezien het hier een Scrum project betreft wordt er regelmatig bij Greetz op locatie gewerkt. Allemaal toffe dudes en dudettes daar en het kantoor voelt “des Q’s”. Lees: veel kleur, open ruimtes, tafelvoetbal, gezamenlijke lunch etc. Geen straf om daar te zitten…

Er wordt toegewerkt naar een eerste release voor Moederdag. Een belangrijk moment voor Greetz, aangezien er dan weer heel veel kaarten verstuurd gaan worden. Met dit team gaat dat helemaal goed komen. We kijken dan ook met veel plezier uit naar een langdurige samenwerking met Greetz.