Q42 naar Google I/O 2009

Q42 naar Google I/O 2009

Kars, Cihan en Martin gingen naar San Francisco om de Google I/O developers conferentie bij te wonen in het Moscone Center. Ze kwamen gehersenspoeld terug met de nieuwste Android telefoon, een Google Wave account, legoblokjes en bizarre anekdotes. Blijer kun je nerds niet maken. Maar wat hebben ze nou gedaan daar?

Tijdens Google I/O worden door diverse Google medewerkers presentaties gehouden over van alles en nog wat. Vooral Google dingen natuurlijk (zoals hoe je toffe sites kunt maken met Google Maps). Maar deze keer had Google een verhaal te vertellen over HTML5 en over hoe ontwikkelaars wereldwijd samen moesten komen om het web gezamenlijk verder te brengen.

Desalniettemin woonden de aanwezige Q’ers een aantal sessies bij, waaronder Opensocial sessies. Aangezien Q42 net een aantal pitches had gewonnen, waaronder die voor de Universiteit Twente, waarbij OpenSocial technieken zouden worden gebruikt, leek het ons handig om voordeel te pakken bij de aanwezigheid op het Google campus en meteen zoveel mogelijk over het onderwerp te leren. Eén van de sprekers was Chris Chabot , een Nederlandse Shindig evangelist waar we veel van hebben opgestoken.

We waren ook bij de introductie van Google Wave ! Heel indrukwekkend en de presentatie van de Rasmussen broers was geweldig. Onder het projectnaam ‘Google Walkabout’ moesten ontwikkelaars down under gaan wonen om hieraan mee te mogen bouwen.

Na het krijgen van Google Wave sandbox accounts werd er non stop gebraind over ideetjes. Anne (Veling, broer van Q42 oprichter Kars Veling) heeft de Wave robot Eliza, een digitale psychiater, gebouwd en Cihan een paper rock scissors robot.

Martin kwam ook een Twitter follower tegen die heel toevallig voor Google werkt en ter plaatse de developer interviews maakt en op YouYube zet. Zo maakte ze er ook één van onze Martin, die natuurlijk net Sarien.net de wereld had ingebracht.

En uiteraard zijn we over de Golden Gate brug gefietst, hebben we Alcatraz gezien, het plaatselijk bocht gedronken wat voor bier doorgaat en daarna overstapt op import Heineken.

Bedankt Google. Tot volgend jaar!