Q42 op de Philips Hue Developer Conference

Q42 op de Philips Hue Developer Conference

Vrijdag 15 maart zijn Kars, Lukas, Michiel en Christiaan naar de eerste Philips Hue Developer Conference geweest op de High Tech Campus in Eindhoven. De dag was opgezet als een grote dialoog tussen de makers van Hue en de developers van apps voor deze lampen. Mocht je Hue nog niet kennen, het is persoonlijke en slimme LED-verlichting, bedienbaar met smartphone of tablet. Op de conferentie liet Philips zien waar Hue nu staat, wat we in de toekomst nog kunnen verwachten en hoe het Hue platform gebruikt kan worden. Bezoekers kregen de kans om over hun eigen ontwikkelde apps te vertellen en hadden de mogelijkheid om direct vragen stellen aan de mensen van Philips.

Wij als Q’ers konden in geuren en kleuren (ha!) uitleg geven over de API’s. Binnen no-time hadden bezoekers al een werkend voorbeeld aan de praat met de C# library van Michiel, tof! Ook het grid van lampen en de demo’s die we eerder hebben laten zien op het Google Partner Event trokken veel aandacht.

Aan het einde van dag werd er een demo rondje gedaan. Iedereen mocht presenteren wat ze hadden gemaakt, of vertellen wat ze van plan zijn te gaan maken. Het was te gek om te horen waar gebruikers mee bezig zijn en wat ze nodig hebben om hun apps nog beter te maken.

Hoewel de meeste presentaties tijdens de dag op de techniek gericht waren, was er ook een presentatie over lighting design. Dat was voor de meeste nerds buiten hun expertise, maar juist daarom heel erg inspirerend. Het is goed te realiseren dat niet alleen de techniek heel indrukwekkend is, maar je ook waanzinnig mooie dingen met de lampen zelf kan maken!

Mooi om te zien was dat de mensen van Philips zelf heel enthousiast zijn over de apps die er worden gemaakt. Zij steunen de developer community echt en daar was deze dag een goed voorbeeld van.

Meer fotos vind je op Everyhue.