Q42 opent vestiging in Amsterdam

Onze nieuwe stek aan het IJ is een feit!

Q42 opent vestiging in Amsterdam

Het voelt als gisteren dat we met drie man en een goudvis vanuit de zolderkamer van de ouders van Kars ons eerste webspul bouwden. Dertien jaar later zijn we met z’n 50-en, zijn we beste MKB werkgever van Nederland en Google Cloud Platform Partner of the Year, en bouwen we mooie dingen voor het Rijksmuseum, 9292, de Staatsloterij, Philips Hue en nog veel meer. En nu hebben we ook nog een tweede vestiging geopend, in Amsterdam, aan het IJ, tegenover Panama.

Als je de huizen van de Q’ers op een kaart plot zie je twee zwaartepunten: Den Haag en Amsterdam. Dat was voor ons de voornaamste reden om uit te breiden naar Amsterdam: Q naar de Q’ers brengen. Mooi meegenomen is dat ons Haagse kantoor inmiddels erg vol zat en we de extra ruimte dus goed konden gebruiken. Ook is het fijn voor klanten uit de regio Amsterdam, zoals het Rijksmuseum dat na tien jaar klant zijn nu niet meer naar Den Haag hoeft af te reizen.

Het kantoor is ontworpen en verbouwd door D+Z, het architecten en projectmanagersbureau dat onder andere ook voor Apple Nederland, Lost Boys en McAfee gewerkt heeft. Zij noemden ons, om het netjes te houden, in het traject ‘zeer betrokken’. Het resultaat is een pand dat echt des Q’s is, dus waar we goed lol kunnen trappen, maar waar we tegelijk ook keihard kunnen werken. We hebben ruime werkplekken, met akoestisch dempend materiaal zodat zelfs Chris hardop mag praten. We hebben verplaatsbare Scrum-wanden en natuurlijk een uitgebreide games-hoek. Er zijn verschillende plekken waar je even rustig kunt zitten en mooie vergaderruimtes. ‘s Avonds wordt het kantoor kleurig verlicht door een reeks geprogrammeerde Philips Hue-lampen. Uitsmijter is een heuse glijbaan, die de vide met de benedenverdieping verbindt. Q’ers waren al bereid weekenddienst te draaien om een glijbaan bij elkaar te verdienen. Toen Google ons tijdens een recent bezoek uitdaagde met het feit dat zij een glijbaan hebben konden we zeker niet meer terug. Dus die zit er in.

Het is voor ons een spannend avontuur. We zijn er van overtuigd dat de bijzonderheid van Q schaalbaar is en dat die ook zeker in de nieuwe vestiging te vinden zal zijn.

Wil je ons nieuwe stekkie zien? Kom gerust een kop koffie drinken. We zitten in het nieuwe pakhuis Argentinië, aan de Oostelijke Handelskade 749. Heel misschien laten we je dan de easter egg van het kantoor zien. Als je belooft het niet verder te vertellen.