Q42 verhuist naar Apollo 14 in Haagse Binckhorst

Na een lange zoektocht, binnen én buiten Den Haag, hebben we onze droomplek gevonden in de Haagse Binckhorst.

Q42 verhuist naar Apollo 14 in Haagse Binckhorst

Twaalf jaar geleden verhuisden we met Q42 van ons bescheiden kantoortje aan de Papestraat naar een grotere ruimte in The Globe aan de Waldorpstraat. Eerst vulden we daar een halve etage, inmiddels anderhalve etage én een vestiging in Amsterdam.

Die Amsterdamse vestiging blijft, uiteraard. Maar in Den Haag wordt het weer tijd voor een ruimer jasje. Na een lange zoektocht, binnen én buiten Den Haag, hebben we onze droomplek gevonden in de Haagse Binckhorst. Gebouw Apollo 14 aan de Saturnusstraat is waar we medio 2018 naartoe zullen verhuizen.

Q42 zal de begane grond (A, B, C en D op de foto hierboven) en twee etages (volledige oppervlakte) in gebruik nemen. De rest van het pand wordt door de gemeente Den Haag gehuurd om start-ups in te huisvesten.

Dat past goed in lijn van de missie van de gemeente Den Haag en hun ImpactCity Team om “dé hotspot voor (internationale) startups en scale-ups die zich richten op innovaties voor een betere wereld” te zijn. Wethouder Karsten Klein zegt: “Jonge creatieve ondernemers vragen voor hun huisvesting niet om een standaard kantoorpand, maar om een dynamische omgeving waar startups en scale-ups kunnen groeien met ruimte voor experiment, met rauwe randjes en in een creatief-industriële omgeving. Apollo 14 wordt zo’n pand.

De Caballero Fabriek, De Besturing en Bink36 zijn al mooie voorbeelden van hoe Den Haag de Binckhorst aan het omtoveren is tot een klein Haags Silicon Valley. Ook met brouwerij De Kompaan, scale-up Secrid, het sociale bedrijf Greenfox en restaurant MaMa Kelly zijn we daar in goed gezelschap.

Met Q42 zijn we er trots op dat we deel kunnen uitmaken van dit plan, dat enerzijds al vergevorderd is, maar anderzijds ook nog volop in ontwikkeling is. We hebben het gevoel dat we sterk kunnen bijdragen aan meer verbinding en kruisbestuiving tussen toffe bedrijven en startups in Den Haag. Met een ruime verdubbeling van onze kantoorruimte zullen we een heerlijke ruimte voor meet-ups kunnen bieden en zelf ook start-ups een plekje kunnen geven.

We hebben ook nu al zin in w00tcamp, onze jaarlijkse hackathon met onze beste vrienden en vanaf komend jaar vast en zeker ook met bedrijven en startups die we in de Binckhorst zullen ontmoeten. Met een naam als Apollo 14 kunnen uit zo’n hackathon natuurlijk alleen maar moonshots komen!

, hebben we in korte tijd een toffe relatie opgebouwd. We kunnen samen goed lachen, zoals je ziet!

Eerst zit er nog een flinke verbouwing aan te komen die naar verwachting tot aan de zomer van 2018 zal duren. Maar we kijken al reikhalzend uit naar ons heerlijke nieuwe Haagse stekkie! En de BBQ’s op het dakterras!

Eigenaar Borghese gaf ons deze LEGO raket kado. Extra bewijs dat ze goed begrijpen met wie ze te maken hebben! ;-)