Q42 wint Grand SpinAward

Q42 wint Grand SpinAward

Afgelopen week wonnen we een prestigieuze prijs waar we een beetje sprakeloos
van zijn. Daarom laten we het woord even over aan Kars.

“Gisteren wonnen we met Q42 een voor ons (en voor mij) hele bijzondere prijs: De Grand SpinAward. Deze prijs is voor het bedrijf dat volgens de creatieve industrie met technologie de meeste impact heeft gemaakt afgelopen jaar. Ik ben megatrots en ook onder de indruk van deze waardering. Potverdorie!
En dit was het juryrapport:
‘Je gaat het pas zien als je het door hebt.’ Dat heeft een groot Nederlands
filosoof ons ooit geleerd. En dat is er precies aan de hand met deze winnaar
van de Grand SpinAward 2016. Ze zijn van nature bescheiden en opereren zelden autonoom maar meestal in dienst van andere creatieve partijen. Het is niet de eerste partij waar je aan denkt als gevraagd wordt naar vooraanstaande partijen in het digitale veld maar wellicht wel degene waar we het meest trots op mogen zijn.
‘A happy place for nerds’ luidt hun motto en daar is niets aan gelogen. Ze
ontwikkelen creative technology van wereldklasse. Niet alleen voldoen ze aan die norm, soms zetten ze zelfs de norm zoals met hun werk voor de Philips Hue en recent met de interactieve documentaire Jheronimus Bosch. Ze zijn en hopelijk blijven ze ook een boutique technology club die alleen ‘ja’ zegt tegen complexe uitdagingen. Ze stonden afgelopen jaar op de grote podia om prijzen in ontvangst te nemen; van de webbys in New York, de European Design Awards in Istanbul, de DIA’s in Amsterdam tot aan de Dutch Design Awards in Eindhoven. Daarom de terechte winnaar van de Grand SpinAward. De jury is apetrots!’
Congrats aan alle awesome Q’ers. Dit vertelt wat we toch willen zijn en zijn: met technologie, karakter en creativiteit verschil maken. Ik ben vereerd en trots!”

Er werd flink over geschreven:

En niet te vergeten, we wonnen met de NTR en Fabrique ook de Zilveren SpinAward voor ons werk voor de interactieve documentaire over de Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch!

Wat resteert ons nog om te zeggen behalve: “Namens alle 65 nerds en nerdettes: dankjewel!”