Quplo

Quplo is ons eigen website-bouwpakket. Zoals je waarschijnlijk wel weet houden we erg van XSL, XML en mooi webspul maken. Webspul dat vriendelijk werkt, met goeie urls en waar goed over nagedacht is. En laat quplo nu juist die dingen sturen op een natuurlijke manier.

Het draait allemaal op het .NET framework van Microsoft en is slechts 1 .dll bestand. Als we die in ons project gebruiken kunnen we heerlijk in Visual Studio de boel bouwen. Maar wat maakt het nou zo uniek en krachtig?

  • Schone code. Quplo verplicht ons om de business logica in nette C# objecten te maken, de site in xsl, en de opmaak in nette CSS bestanden.
  • Fijne urls. Quplo is heel erg url-driven; dus je gaat echt denken vanuit urls om je data te ontsluiten. Dat werkt heel fijn.
  • Declaratief. De site bouwen we in xsl. Van daaruit halen we alle content op, uit sql, xml files of van externe partijen. Dankzij quplo is dat een eitje.
  • Rete-snel. Ja echt, de server staat uit z’n neus te eten terwijl honderdduizenden bezoekers op je site komen.
  • Warm bad. Dat is het voor ontwikkelaars. Ook nieuwe jongens van Q die er mee in aanraking komen vinden het binnen no-time zo fijn dat al het andere maar ‘prutswerk’ wordt genoemd.
  • Goede mix tussen C# en xsl, en het werkt heerlijk in Visual Studio.

We doen tegenwoordig alles in Quplo. We zouden het zelfs omschrijven naar Java of php als we daar ooit weer eens iets in zouden moeten bouwen. 

En we zitten erover te fantaseren om de boel te opensourcen. Gewoon omdat je dit eigenlijk niet alleen voor jezelf mag houden. Dat is gewoon niet eerlijk.