Rijksmuseum app live

Bekruipt jou ook soms het gevoel dat je de werken van het Rijksmuseum wilt aanraken? Met je neus er bovenop wilt zitten? Er volledig in…

Rijksmuseum app live

Bekruipt jou ook soms het gevoel dat je de werken van het Rijksmuseum wilt aanraken? Met je neus er bovenop wilt zitten? Er volledig in wilt opgaan? Het probleem is echter: aanraken mag niet en je neus blijft meestal op een behoorlijke afstand van het schilderij.

Tot vandaag! Met de nieuwe Rijksmuseum-app (iOS, Android) kun je de werken nu stuk voor stuk aanraken. En net als op de website kun je dichterbij komen dan in het analoge museum zelf.

Rijksstudio in je broekzak

Alle werken die in het Rijksmuseum hangen kun je in de app bekijken. Speciaal samengestelde sets aan werken zorgen ervoor dat je de werken op een logische manier kunt verkennen. Zo heeft het Rijksmuseum een fraaie set gemaakt over tapijten en interieurtextiel. En heeft Stampistrata (een bezoeker van rijksmuseum.nl) een set gemaakt met werken van Rembrandt. Iedereen kan namelijk Rijksstudio sets maken!

Multimediatours

Wanneer je de app in het museum gebruikt kun je gebruik maken van de gratis multimediatours. De app weet precies waar jij bent door de locatiebepaling met beacons die in het museum hangen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over het vinden van de weg en kun je volop genieten van de kunstwerken.

De app brengt het Rijksmuseum echter ook bij je thuis! Vanaf je eigen luie bank kun je ook gewoon een tour volgen.

Tickets

Uiteindelijk gaat er natuurlijk niets boven een echt bezoek aan het museum. Tickets daarvoor koop je makkelijk met de app. Bij de toegangscontrole in het museum laat je dan gewoon je telefoon zien.

Installeer de Rijksmuseum app: voor je iPhone of voor je Android.

Nieuwsgierig naar de tech die we gebruikt hebben bij het maken van deze app? Check onze Rijksmuseum-app-pagina op q42.nl/werk.

De app hebben wij gemaakt in samenwerking met onze vrienden van Fabrique en Movin.


Weten welke apps we nog meer hebben gebouwd de afgelopen jaren? Check https://q42.nl/apps!