Eindbaas lanceert onze klassieke muziek-app

De app die we ontwikkelden voor klassieke muziek-streamingdienst Primephonic is in New York gelanceerd door premier Rutte.

Eindbaas lanceert onze klassieke muziek-app

De app die we ontwikkelden voor klassieke muziek-streamingdienst Primephonic werd gisteren door niemand minder dan premier Rutte gelanceerd in New York.

Rutte is deze week in de Big Apple voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Maar een veel belangrijker agendapunt was natuurlijk, dat-i eindelijk met echte Q’ers op de foto mocht. 😉 Rutte, zelf een fervent muziekliefhebber, was namelijk gestrikt om aanwezig te zijn bij de Amerikaanse lancering van de nieuwe Primephonic-app die wij ontwikkelden voor deze Nederlandse start-up. Waar Spotify zich vooral richt op popmuziek, heeft Primephonic ingezien dat klassieke muziek-liefhebbers behoefte hebben aan betere zoekresultaten, hogere geluidskwaliteit en meer achtergrondinformatie.

Ik hoop echt dat Primephonic heel succesvol wordt. Dit biedt zoveel mensen toegang tot klassieke muziek.
Foto: Fadi Kheir

Naast lovende woorden had Rutte ook nog een leuke verrassing: een persoonlijke playlist met klassieke muziek. Al grappend merkte hij op:

We weten allemaal hoe populair de playlist van Barack Obama was op Spotify, dus ik verwacht hetzelfde resultaat.

De persoonlijke playlist van Rutte vind je hier. Op dit moment moet je al een account hebben aangemaakt in de iOS-app, maar binnenkort opent de link ook direct in de app.


Meer weten over hoe we Primephonic helpen om de klassieke muziek van de ondergang te redden? Neem even contact op met Wietske: wietske@q42.nl.