Schooltas 2.0 op de iPad

Schooltas 2.0 op de iPad

Het Haagse “Vroegâh was alles betâh ” gaat niet altijd op. Stinkend jaloers zijn wij Haagse nerds namelijk op de 20 scholen (and counting) waar leerlingen met een iPad elke ochtend van start gaan. Geen zware schooltas met papieren boeken meer, maar een moderne digitale versie die de toepasselijke naam Schooltas 2.0 draagt.

En gelukkig zijn we naast jaloers ook apetrots.

Versie 2.0 van Schooltas vult de leerboeken van ThiemeMeulenhoff aan met werkboeken, een digitaal schrift en meer. De iPad is nog uitwisselbaar met papieren boeken, maar biedt een start op weg naar nieuwe manieren om online te leren.

Door het tonen van een combinatie van het leerboek, werkboek en een persoonlijk schrift kunnen leerlingen en docenten volledig via de iPad werken. In het schrift kun je namelijk alle opdrachten, aantekeningen, foto’s en links kwijt en door deze te delen met mede-leerlingen kan er ook feedback verkregen worden dmv likes.

Alles kan worden voorzien van tags waardoor bijvoorbeeld eenvoudig het huiswerk van Aardrijkskunde voor komende dinsdag terug te vinden is.

Ook nieuw is de mogelijkheid om een persoonlijk profiel aan te maken met naam en foto. Hierdoor kun je persoonlijke prikkers plaatsen en is voor docenten en leerlingen eenvoudig te zien van wie gedeelde prikkers afkomstig zijn.

De app is gratis te downloaden op de App Store , en voor meer info kun je kijken op schooltas.net. Met de gratis bundelcode lugjutyg kun je zelf ook alvast stinkend jaloers worden op die 20 scholen.

En psst… er staan nog echt gave dingen te gebeuren met de toevoegingen waar we (ThiemeMeulenhoff, Fabrique en wij,  Q42) nu volop mee bezig zijn.