Spaar voor een gratis toegangskaartje naar het Rijksmuseum

Spaar voor een gratis toegangskaartje naar het Rijksmuseum

Eind vorige week lanceerde Google de Chrome Web Store in Nederland en een boel andere landen waar het voorheen nog niet beschikbaar was. Als je ons de afgelopen weken een beetje gevolgd hebt, dan weet je dat we ook bezig zijn geweest met een aantal leuke Passietijd apps voor de Web Store.

Begin deze zomer liet Rijksmuseum ons weten dat ze ook een app in de Web Store wilden hebben. Maar wat dan? Wij gingen aan het brainstormen en bedachten Rijksmuseum Spotlight, een simpele web app waarmee je iedere dag een nieuw meesterwerk uit het Rijksmuseum kunt bekijken.

Iedere dag dat je langskomt, krijg je het meesterwerk van die dag in het groot te zien en kun je erover discussiëren met anderen via Facebook Comments, over het meesterwerk tweeten, een Google +1 geven, of Liken op Facebook. Er is ook een link terug naar de Rijksmuseumwebsite zodat je nog meer details over dat schilderij kunt bekijken.

Maar wat is nou zo speciaal aan deze app? Dat je een gratis kaartje naar het Rijksmuseum kunt krijgen! De app houdt bij hoe vaak je langs bent gekomen en als je 5 keer een meesterwerk bekijkt, kun je een gratis kaartje laten opsturen.

Rijksmuseum Spotlight is een experiment om te kijken of loyaliteit kan worden beloond. We hebben hard gewerkt om het af te krijgen voor de lancering van de Chrome Web Store in Nederland en dat is goed gelukt. Nu nog kijken of Rijksmuseum straks hordes met mensen voor de deur heeft staan omdat er teveel mensen gratis kaartjes verdiend hebben! ;-)