The Blackbeard Connection

The Blackbeard Connection

Op 1 November 2005 begon de zoektocht naar de schat van Blackbeard. Dertig dagen lang ben je bezig om Gaia te helpen met het vinden van 50.000 euro. Dat doe je door de sms-jes die je van Gaia ontvangt juist te beantwoorden, en verschillende puzzels op de Blackbeard Connection website op te lossen. De juiste antwoorden zitten verstopt in korte speelfilms op TMF, artikelen in de Spits en op diverse websites.

Het hart van het spel is de door Q42 ontwikkelde website, en het hele ontwerp komt van onze Haagse broeders NLXL. Op de site verschijnt elke dag nieuwe informatie. Op je persoonlijke pagina kun je alle inkomende en uitgaande SMSjes en e-mails bekijken, en staat de puzzel die je op moet lossen. Daarnaast bevat de website logica om smsjes en e-mails te versturen en te ontvangen.

De climax van het spel was de laatste dag. De 200 spelers die het tot zover hadden gered gingen op pad om fysiek op zoek te gaan naar de schat. Met een steeds kortere tijdsspan kregen ze per sms vragen gestuurd. Bij elk goed antwoord zoomde de kaart iets verder in, totdat na 7 vragen en 3 uur reizen de winnaar Gaia de hand schudde en 25.000 euro in ontvangst nam.

www.theblackbeardconnection.com