Virtueel op pad vanuit je eigen huiskamer

Anderhalve meter afstand houden en tóch populaire plekken bezoeken met ons nieuwe VR-platform Thuisuitjehuis

Virtueel op pad vanuit je eigen huiskamer

Het advies om drukke locaties te vermijden vanwege het coronavirus geldt nog steeds. Om mensen tóch de mogelijkheid te geven populaire plekken te bezoeken lanceren we samen met video agency Wolfstreet het initiatief Thuisuitjehuis: een gratis VR-platform waar populaire plekken van Nederland in virtual reality te bezoeken zijn.

Op Thuisuitjehuis.nl ervaar je bekende en onbekende Nederlandse bezienswaardigheden virtueel in 360 graden vanuit je eigen huiskamer. Van de molens in Kinderdijk en het Mauritshuis in Den Haag tot de Dam in Amsterdam: anderhalve meter afstand houden was nog nooit zo makkelijk!

De 360 graden video’s zijn uitgerust met extra informatie dankzij onze hi-res storytellingtool Micrio. Door de extra video’s, foto’s en teksten kom je zo meer te weten over de plekken. Daarnaast kunnen de uitjes met een smartphone in een cardboard/VR-bril ook in 3D worden ervaren via YouTube, waardoor het uitje nóg levensechter wordt.

Iris Hond in het Concertgebouw Amsterdam

Aan het initiatief werken onder andere het Van Gogh Museum, Kinderdijk en de Hortus Botanicus in Amsterdam mee. Vrijwel alle videocontent is de afgelopen maanden gemaakt. Samen met Wolfstreet blijven we de komende tijd nieuwe locaties en uitjes toevoegen aan het gratis platform. Suggesties zijn daarom meer dan welkom: stuur een mailtje naar info@thuisuitjehuis.nl!


Meer weten over onze storytellingtool Micrio? Bekijk de features, check de tutorials en documentatie of neem contact op met Marcel: marcel@q42.nl.