Tim wint DIA Pro Best in Tech award 2019

Trots: onze Hack The Planet-oprichter onderscheiden met vakprijs voor uitzonderlijke persoonlijke prestaties op technologisch gebied!

Tim wint DIA Pro Best in Tech award 2019

Er kon maar één Q’er winnen…

Het is alweer een paar weekjes geleden, maar we zijn nog steeds onwijs trots op hem: op 27 juni won onze Tim de DIA Pro Best in Tech award 2019. De vakprijs voor uitzonderlijke persoonlijke prestaties op technologisch gebied is onderdeel van de Dutch Interactive Awards, een prestigieuze prijs voor de beste digitale producten van Nederland. Tim kreeg de onderscheiding voor zijn inzet om humanitaire problemen op te lossen met creatieve en pragmatische technologie.

Klassebak
Als oprichter van onze non-profit venture Hack The Planet bedenkt Tim creatieve en innovatieve oplossingen voor partijen zoals Greenpeace en het Rode Kruis. Van een slimme, autonome drone die bosbranden monitort en een gezamenlijke VR-experience voor eenzame ouderen in Den Haag tot een schaalbaar systeem om illegale stropers in Zambia te vangen: Tim laat zien hoe techniek óók ingezet kan worden. In de woorden van de DIA-jury: “Als iedereen nou eens zo dacht over de inzet van technologie dan zou de wereld er al heel wat mooier uitzien, klasse!” Niet alleen wij vinden Tim dus een echte klassebak. 😁

Johan ook genomineerd
De DIA Pro Best in Tech awards worden sinds 2015 uitgereikt aan de beste digitale professional die excelleert in technisch craftsmanship, kritisch is en op de hoogte van de nieuwste trends en tools. De eerste winnaar van de prijs was onze eigen Kars. En dit jaar was niet alleen Tim genomineerd, maar ook Johan vanwege zijn inzet op het vlak van accessibility. Twee van de drie Best in Tech-nominaties waren dus Q’ers! Jammer genoeg kon maar één Q’er de prijs in de wacht slepen…

Genomineerden voor de DIA Pro Best in Tech 2019, Q’ers Tim en Johan

Hack The Planet
Tims missie met Hack The Planet is de wereld een klein beetje beter maken. Vanuit deze Q42 venture probeert hij slimme en pragmatische technologie in te zetten die het verschil kan maken bij het oplossen van humanitaire problemen. Hack The Planet werkt hiervoor samen met onder andere Greenpeace, Rode Kruis, Mensen met een Missie, Freek Vonk en Smart Parks.


Werk je zelf aan een maatschappelijk-humanitaire uitdaging en ben je op zoek naar een innovatieve technologische oplossing? Neem contact op met Tim om te kijken of Hack The Planet kan helpen: timvd@q42.nl.