Tomas wint een Golden Dot Award en wij waren erbij

Tomas wint een Golden Dot Award en wij waren erbij

Deze week waren we te gast bij de Golden Dot Awards van de opleiding CMD van Hogeschool Amsterdam. De meeste studenten hebben ondertussen al vakantie, maar om een aantal studenten extra in het zonnetje te zetten wordt er al enkele jaren een heuse award-show georganiseerd voor het beste werk. Dit keer bij de Tolhuistuin, tegenover Amsterdam Centraal station aan de andere kant van het IJ.

Aan de show ging in een hippe zaal met een bar een banenmarkt vooraf waar bedrijven en studenten elkaar beter konden leren kennen. Namens Q waren daar Tim L, Jaap, Roelf-Jan, Kars én onze kersverse collega Tomas. Hij was namelijk genomineerd voor de Technical Award (één van de 6 categorieen) met zijn SmartLock. Hiermee kunnen werknemers en klanten die vaak langskomen de deur gemakkelijk open maken met hun smartphone. Het is namelijk behoorlijk vervelend om elke keer de deur voor iemand open te doen, omdat lang niet iedereen een sleutel heeft. En dáár ben je nerd voor om dat op te lossen!

Jurering

Voordat Tomas uit z’n spanning verlost werd was eerst nog het woord aan Kars. Hij was namelijk het jury-lid dat de category P-kings mocht beoordelen, het beste werk van de propedeuse-studenten. Enkele leuke ideëen waren ‘CatMatch’ (katten uit een asiel liken en hopelijk aan een baasje helpen) en Clear Charity, crowdfunding voor goede doelen in een fris jasje). Maar het meest indrukwekkend was toch wel ‘Free a girl’. Dit is een prototype voor een interactieve installatie voor hulporganisatie Free a Girl, met als doel het bestrijden van kinderprostitutie. De geschoten beelden waren echt goed en de verhaallijn was erg pakkend. Het deed echt wat met je. Congrats!

Smartlock

Daarna was het al snel tijd voor de Technical Award. Er was maar één andere genomineerde in deze categorie, namelijk Wizbit. Dit was een platform dat inzicht geeft in de koersen van cryptocurrencies (zoals de Bitcoin) zodat journalisten en handelaren beter inzicht krijgen in deze materie. De jury was zo enthousiast over SmartLock dat hij er niet over uitgepraat raakte, helaas moest hij het natuurlijk kort houden. En wij ook. Lang verhaal kort: Tomas won de award, een medaille en een cadeaubon voor een vet t-shirt.

Voordringen

Een awardshow kon natuurlijk niet eindigen zonder een borrel én dit keer een barbecue. Er was een hele lang rij… en wij houden niet zo van in de rij staan (we zijn geen Britten). Na eerst een biertje gedronken te hebben attendeerde een student ons erop, dat door het oponthoud bij de salades, de dames achter de hamburgers niets te doen hadden en dat de hamburgers koud werden. En wij zijn dan de beroerdste niet om hen een handje te helpen. Dat kwam ons wel op een paar scheve gezichten te staan, waarvoor nog onze excuses.

Wij vonden het leuk en hopelijk zijn we er volgend jaar weer bij!

P.S. Voor degene die onze nerfgun heeft gevonden, op Oostelijke Handelskade 749 kun je ons nog steeds aanschieten als je durft!