Beleef het Top 2000 café online

Speciaal voor de jubileumeditie van Nederlands meest muzikale kroeg bouwden we een interactieve 360 graden-versie met Micrio

Beleef het Top 2000 café online

Hoe maak je een café digitaal toegankelijk, zorg je voor toffe tours en integreer je ook nog allerlei verhalen, quizzen plus tv- en muziekfragmenten? Natuurlijk met Micrio — al zeggen we het zelf! 😉

Vanwege het twintigjarig jubileum van de Top 2000 wilden de NTR en NPO Radio 2 in 2019 iets bijzonders doen. Het bekende tv-café diende online bezocht te kunnen worden en de mooiste Top 2000 a gogo-reportages van de afgelopen twee decennia moesten daarin de hoofdrol spelen.

Zo gezegd, zo gedaan. Samen bouwden we de afgelopen maanden het Top 2000 online café, een 360 graden interactive met tours van Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk, met albumhoezen vol verhalen en anekdotes, talloze beeld- en geluidsfragmenten uit de popgeschiedenis plus verschillende quizzen.

Commercial Top 2000 online café

Onder de motorkap draait dus onze eigen hi-res storytellingtool Micrio. Die brengt het Top 2000 café online tot leven dankzij positionele audio, muziek, video, markers en 360 graden-beeldmateriaal. Afijn, kijk zelf maar!

Zo kun je op ontdekkingstocht gaan langs beroemde albumhoezen met allerlei verwijzingen, luisteren naar bekende Nederlanders over ontmoetingen met hun popidolen, of naar een podcast met muzieklessen, en een (live)quiz spelen. En de Top 2000 is natuurlijk niet compleet zonder de cijfers, statistieken en de opmerkelijkste bewegingen per jaar.

In het online café kun je ook een persoonlijke tour volgen van Leo Blokhuis, Matthijs van Nieuwkerk en NPO Radio 2-dj Jan-Willem Roodbeen, die ieder over hun eigen muzikale favorieten vertellen.

En tot slot kun je de ‘stairway to heaven’ beklimmen voor een kijkje in de muzikale hemel

De ‘muzikale hemel’ door kunstenaar Typex

Popliefhebbers kunnen deze laatste dagen van het jaar dus hun muzikale hart ophalen in het Top 2000 online café!


Pssst… Meer weten over Micrio? Maak een gratis testaccount aan, check de tutorials en documentatie of neem contact op met Marcel: marcel@q42.nl.