Trello + Scrum

Trello + Scrum

Vorige week lanceerden we een Chrome extensie: TrelloScrum. Als een uitbreiding op Trello, de geniale todo-app van Fog Creek, voegt TrelloScrum de mogelijkheid toe om story points aan items toe te voegen en per lijstje totalen te zien.

Toen Trello een paar weken geleden uitkwam, realiseerden we ons dat het eindelijk iemand gelukt was om een freeform whiteboard te vertalen naar een online omgeving. En dat is niet makkelijk, aangezien de meeste dedicated Scrumtools die we tegen zijn gekomen allerlei dingen voor je gaan doen. Lijkt handig, maar is altijd irritant.

We gingen Trello meteen inzetten in onze Scrumtrajecten, maar we ontdekten dat Trello nog één belangrijke feature miste: story points. Onze oplossing was om bij elk item het aantal story points tussen haakjes te schrijven: “(2) artikel over trello schrijven” bijvoorbeeld.

Maar dat was niet genoeg. Er bleef iets knagen; het kon beter! En hackers die we zijn, besloten we het op te lossen. Eén passietijd later en Marcel had het voor elkaar: een Chrome extensie die items waarin story points tussen haakjes staan afvangt, een mooi stijltje geeft in lijn met de stijl van Trello, en de totaalhoeveelheid story points per lijstje bovenaan opsomt.

En dat staat nu dus in de Chrome Web Store. Het heeft inmiddels 100 users, een 5-sterrenrating en is getweet door het Trello team zelf. Installeer het zelf en ontdek Trello met Scrum!

P.S. We hebben de code ook geopensourced op Github, mocht je geïnteresseerd zijn!