UIT: een iPhone app voor het Amsterdams Uitburo

UIT: een iPhone app voor het Amsterdams Uitburo

In opdracht van het Amsterdams Uitburo hebben we in samenwerking metFabrique een iPhone applicatie — de Uit app — ontwikkeld. De Uit app wordt gesponsord door UPC, hoofdsponsor van het Uitburo.

Update 16 september 2010: De Uit app versie 2.0 is nu beschikbaar! De vernieuwde versie biedt gebruikers nu de volledige culturele uitagenda van Amsterdam. Check het uit! Hij is nog steeds gratis.

De eerste versie van de app werd in augustus voor de Uitmarkt gelanceerd en bood een compleet overzicht van het programma.

In de Uit app kunnen voorstellingen op verschillende manieren geraadpleegd worden: op datum, locatie, genre of artiest. Elk programmaonderdeel kan toegevoegd worden aan “Mijn Keuze”, zodat de gebruiker zijn eigen selectie kan maken. De optie “Nu & Dichtbij” geeft suggesties op basis van tijd en locatie. Na de Uitmarkt wordt de app geüpdate met de Amsterdamse Uitagenda voor het gehele seizoen.

In versie 2.0 van de app kunnen gebruikers op verschillende manieren het grote culturele aanbod doorzoeken en een persoonlijk programma samenstellen.

We werken al langer samen met ontwerpbureau Fabrique, o.a. voor Rijksmuseum, D-reizen, Stedelijk Museum, Iamsterdam en ThiemeMeulenhoff. Door deze ervaring kon de Uit app in een korte periode van 6 weken gerealiseerd worden.

Download de app van de App Store (gratis).