Update van Lakenhal.nl

Update van Lakenhal.nl

Arjen, Arian en Silvy hebben samen met onze vrienden van Fabrique de afgelopen tijd gewerkt aan een flinke update van de website van Museum De Lakenhal. Hierin hebben zij het doorzoeken van de site, het downloaden van afbeeldingen en het beleven van de collectie flink aangepakt. En dat staat nú live.

Voorheen was de zoekmachine specifiek voor het vinden van kunstobjecten. Nu kun je àlle site-content ermee vinden, bijvoorbeeld ook de vele verhalen die het museum online biedt.

De afbeeldingen van kunstobjecten konden op zich al gedownload worden. Tenminste, als je wist dat je dat met de rechtermuisknop en “Save Image As…” kon doen. Dat wist echter niet iedereen. En omdat Museum de Lakenhal vindt dat kunst van ons allemaal is, staat er nu een prominente download-knop bij de kunstobjecten die onder het publieke domein vallen.

Last but not least heeft het team ons nieuwe, niet zo geheime ingrediënt micrio (http://micr.io/) geïmplementeerd. Micrio biedt in dit geval twee grote voordelen. Ten eerste besparen we nu bandbreedte. In de vorige versie kreeg je direct de HD-plaat van veul MB voor je kiezen, ook op je mobiel. Met micrio downloadt je alleen de bytes die je ziet. Waardoor je de kunst dus ook snéller ziet.

Ten tweede kun je nu echt dichtbij komen. (Scroll of pinch hier maar eens: http://www.lakenhal.nl/nl/collectie/s-1351) Misschien nog wel dichterbij dan in het museum zelf.