Verhuisd!

Onze nieuwe Haagse droomplek is een feit. Oké, de verbouwing is nog niet helemaal af, maar sjees, wat zijn we blij in Apollo 14!

Verhuisd!

Jawohl, onze nieuwe Haagse stek is een feit! 🎉 Het lot tartend, verhuisden we op vrijdag de 13e naar ons nieuwe kantoor in het Apollo 14-gebouw op de Binckhorst. Gelukkig verliep alles goed. De laatste bouwwerkzaamheden zijn weliswaar nog bezig, maar sjees, wat zijn we blij met deze nieuwe plek! 🤓

Sinds 2006 was ons Haagse kantoor gevestigd in The Globe aan de Waldorpstraat. Daar hadden we ons steeds verder in het gebouw genesteld. Letterlijk. Totdat twee verdiepingen (erg onpraktisch), suboptimale klimaatbeheersing (lees: zwetende dan wel bibberende nerds), gebrek aan licht (we waren nog nét niet verslaafd aan vitamine D-pillen) en de vergelijking met onze Amsterdamse locatie mét glijbaan ons op zoek deden gaan naar een nieuwe droomplek voor ons hoofdkantoor.

Na een lange zoektocht, binnen én buiten Den Haag, vonden we die in Apollo 14, de nieuwe hotspot voor (internationale) startups en scale-ups die zich richten op innovaties voor een betere wereld. Daar hebben we sinds 16 juli onze intrek genomen op de begane grond en twee etages aan de voorzijde van het gebouw.

Apollo 14: kunstwerk van The Hague Street Art en het gezamenlijke dakterras

Voor de inrichting van ons nieuwe kantoor tekende Studio Fabrick. Samen met de architecten van Studio Fabrick kozen we ervoor de begane grond vorm te geven als ontmoetingsruimte. Met veel natuurlijk licht vanwege de enorme raampartij aan de straatkant. Maar ook kleurrijk, bont, en blij. Met een heuse bruine kroeg, een gamehoek, een presentatiedeel (de ‘apenrots’), een glijbaan en nog meer leuke onderdelen die recht doen aan onze happy place for nerds.

Een bruine kroeg en apenrots vind je natuurlijk niet bij de Ikea. Daarom werkten we voor onze inrichting samen met verschillende specialistische leveranciers. Bouwatelier Fiction Factory maakte onder andere genoemde apenrots op maat, de maker’s space eronder en ook de keuken inclusief echte friteuse - bitterballen ftw!

In de grote gemeenschappelijke ruimte bouwde Fiction Factory o.a. onze keuken en ‘apenrots’

Voor onze bruine kroeg inclusief originele lambrisering schakelden we Sijf & Dax van Zuilen in, een bedrijf dat interieurs van voormalige cafés opkoopt. Die biertjes, natuurlijk van onze buren Kompaan, smaken nu zo veel beter! 😉

Om nog meer sfeer te maken hingen we programmeerbare Philips Hue-lampen op, waarmee we de ontmoetingsruimte ‘s avonds kleurig kunnen verlichten. Als een van de allereerste bedrijven kregen we daarmee verlichting van Philips Interact Office, daarbij geholpen door de handige electriëns van Van Ginderen uit Den Haag.

De centrale ontmoetingsruimte

Er moet natuurlijk nog wel geprogrammeerd worden… Hoe we als Q’ers het liefste willen werken, was de centrale vraag bij de inrichting van de kantoorruimte. Focus was daarbij het sleutelwoord. Dat heeft geleid tot een duidelijke scheiding tussen de sociale ruimte op de begane grond en het werkgedeelte op de eerste verdieping.

Om zo min mogelijk afleiding te creëren kozen we voor rust voor het oog: de vloerbedekking is lichtgrijs, de meubels een donkerdere tint grijs en het plafond is donkerblauw.

De kantoorruimte van ons nieuwe pand

De akoestische demping op de werkplekken wordt bewerkstelligd middels vloerbedekking, glazen wanden, stalen rekken met planten tussen iedere twee bureaus en een geluiddempend vlokkenplafond.

De meeste werkplekken bevinden zich daarbij aan de raamzijden van het gebouw. Bovendien hebben we extra koepels in het dak laten plaatsen voor meer natuurlijk licht in het midden van het pand.

Kortom: open en licht, maar toch stil.

Glazen wanden en stalen rekken met planten zorgen voor zowel openheid als geluiddemping

Stef vertelde tijdens de opening op 27 september meer over het waarom, wat en hoe van onze nieuwe Haagse stek in de Binckhorst, en over hoe zo’n verbouwing enorm kan lijken op een software-ontwikkelproject. Er kan namelijk van alles misgaan…

Wil je ons nieuwe stekkie met eigen ogen zien? Kom gerust een kop koffie drinken! We zitten in Apollo 14 aan de Saturnusstraat.


Kijk voor meer foto’s van ons nieuwe Haagse kantoor op Facebook!