W00tcamp 2010 pitchronde 1

W00tcamp 2010 pitchronde 1

Al sinds w00tcamp 2009 worden er hier bij Q42 ideeën bewaard voor w00tcamp 2010. Vooral sinds het Q-uitje naar Istanbul afgelopen september wordt er weer flink gebrainstormd over wie welk vette, leuke, briljante, grappige of totaal onhaalbare ding gaat bouwen.

Voor de lezers die niet weten wat w00tcamp is: op een vrijdag en een zaterdag in november, inclusief overnachting op kantoor, bouwen de Q’ers in kleine teams nonstop wat ze zelf leuk vinden. Als onze wekelijkse passietijd gelijk staat aan een goed album luisteren met een biertje erbij, dan is w00tcamp losgaan op Lowlands. Maar dan voor nerds.

Afgelopen woensdag konden alle Q’ers hun ideeën presenteren voor de groep. Dit was een serieuze pitch. De groep beoordeelde de coolheid en de haalbaarheid van het idee en in beide categorieën moest minstens de helft van de groep een ‘go’ geven. Voor de ideeën die het niet gered hebben kunnen de Q’ers komende woensdag voor de herkansing gaan. Na die presentatie moet duidelijk zijn wie welk project gaat doen. Dus als je herkansing mislukt moet je ergens anders aanhaken. Klinkt streng, maar hiermee zorgen we er wel voor dat iedereen tijdens w00tcamp zoveel mogelijk lol heeft en ook echt iets moois kan bereiken.

Om jullie ook alvast wat voorpret te bieden hebben we een selectie van de pitches op YouTube gezet . Laat gerust weten welke pitch jullie het coolst en het meest haalbaar vinden!