w00tcamp 2014: Van ongekende hoogtes

w00tcamp 2014: Van ongekende hoogtes

Elke donderdagmiddag is het hier tijd voor passies en dat noemen we dan Passietijd (vergezocht, we weten het). Eén keer in het jaar organiseren we w00tcamp. Zeg maar twee hele dagen Passietijd. Of twee dagen hackathon. Of twee dagen groep 8 kamp voor nerds only. Wat jij wil. 28 en 29 november was het weer zo ver: Italiaanse catering, een hoop bier voor de balans, mooie projecten en heule mooie eindproducten.

W00tcamp 2014 was er één van ongekende hoogtes. Niet alleen nerds van Q waren aanwezig, maar ook van Fabrique, UNITiD, Oak & Morrow, Euromaster, The Incredible Machine, Lesson Up, Studio Dumbar, Spry Fox en Beyond Trees. Resultaat: 80 man (en vrouw!), 17 bloeddorstige teams en 20 Legodozen in the house. 17 teams twee dagen aan het marathonprogrammeren, bouwen en knutselen? Je kunt je voorstellen dat daar een hoop moois uitkomt. Dat was te merken tijdens de einddemo: De eindproducten waren van hoge kwaliteit, dus een winnend team kiezen bleek nog een uitdaging. w00tcampers, doe nog even een applausje voor jezelf. Het was awesome.

Waarom openen we dan deze blogpost met een foto door André Kuipers? Geloof het of niet, deze is niet van André. Deze is genomen tijdens w00tcamp door het winnende team. Sterk verhaal, maar waargebeurd en daarom ook terecht de enige echte winnaar van w00tcamp 2014! Deze keer waren niet alleen het aantal bouwende nerds, teams, koffies en biertjes van ongekende hoogtes. Het winnende project is dat ook nog eens letterlijk: Van ongekende hoogte. Als in: Hoe hoog is die gekomen? Daar zijn we nog aan het achterkomen. Team m00nballoon lanceerde namelijk twee Samsung Galaxy S2’s aan een weerballon de ruimte in, met de vraag: How high will it go? Wat we wel weten: Hij is in ieder geval hoger dan 4000 meter gekomen, want toen stopte de GPS-registratie. Voor nog meer verbluffende foto’s, het reisverslag en de uiteindelijke hoogte lees je m00nballoon’s reisverslag of volg je ze op Facebook of Twitter.

Potjandorie, wat is zo’n w00tcamp leuk, maar zo’n blogpost is natuurlijk niet oneindig. Jammer, vinden wij ook. Voor meer, of liever alle, ongekend hoge hoogtepunten van w00tcamp 2014 kun je naar ons w00tcamp blog. Daar zijn allebei de dagen, alle teams, alle hoogtepunten en alle demo’s obsessief bijgehouden. Heb je wel weer je dosis letters gehad voor vandaag, dan moet je zeker even deze bitesize sfeerimpressie van Frank bekijken. En anders ook.